Recept
« Terug naar recepten
Karbonade met uiensaus
PT45M
Karbonade met uiensaus
Een heerlijk karbonade met uiensaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
ramon beuk
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Karbonade met uiensaus te bereiden
Verwarm de oven op 180 graden. Verdeel de krieltjes over een ovenschaal, meng ze met de olijfolie en breng ze op smaak met zout en peper. Plaats de schaal 30 minuten in de oven. Breng de karbonades op smaak met zout en peper, bestrooi ze met kaneel en paprikapoeder en bak ze in een mengsel van olie en boter mooi bruin. Voeg de in halve ringen gesneden uien, fijngehakte knoflook, tijm, suiker en tomatenpuree toe en bak 1 minuut mee. Blus af met de bouillon en laat op halfhoog vuur zonder deksel 15 minuten stoven.
Verdeel de krieltjes over het midden van een bord. Leg er een karbonaadje op en schep wat gestoofde uiensaus over het vlees.
Verdeel de krieltjes over het midden van een bord. Leg er een karbonaadje op en schep wat gestoofde uiensaus over het vlees.
peter zegt: