Recept
« Terug naar recepten
Karnemelksorbet met vanillesaus
PT60M
Karnemelksorbet met vanillesaus
Een heerlijk karnemelksorbet met vanillesaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
- > Taarten, gebak & ijs - ijs
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Karnemelksorbet met vanillesaus te bereiden
Bereiding sorbet:
Doe water en suiker in een pannetje, zet op het vuur en laat suiker al roerende oplossen.
Haal van het vuur en voeg voorgeweekt en goed uitgeknepen gelatineblaadje toe.
Zodra de massa ietwat is afgekoeld de karnemelk toevoegen.
Doe de massa in de ijsmachine en laat tot ijs draaien.
Bereiding saus:
Laat de melk, samen met de helft van de suiker en het in de lengte doormidden genseden vanillestokje gedurende 10 min. trekken.
Neem de pan van het vuur, verwijder het vanillestokje en laat de massa tot ca 70 graden afkoelen.
Roer eierdooiers met de resterende suiker glad., voeg de melkmassa al roerende hieraan toe.
Zet vervolgens op vuur en laat de saus binden ( niet laten koken i.v.m. schiften ).
Zeef de saus door een puntzeef en voeg advocaat toe..
Laat afkoelen.
Serveren:
Vul hoge voorgekoelde glazen met 2 bolletjes ijs en garneer af met lepel vanillesaus en trosje aalbessen.
Doe water en suiker in een pannetje, zet op het vuur en laat suiker al roerende oplossen.
Haal van het vuur en voeg voorgeweekt en goed uitgeknepen gelatineblaadje toe.
Zodra de massa ietwat is afgekoeld de karnemelk toevoegen.
Doe de massa in de ijsmachine en laat tot ijs draaien.
Bereiding saus:
Laat de melk, samen met de helft van de suiker en het in de lengte doormidden genseden vanillestokje gedurende 10 min. trekken.
Neem de pan van het vuur, verwijder het vanillestokje en laat de massa tot ca 70 graden afkoelen.
Roer eierdooiers met de resterende suiker glad., voeg de melkmassa al roerende hieraan toe.
Zet vervolgens op vuur en laat de saus binden ( niet laten koken i.v.m. schiften ).
Zeef de saus door een puntzeef en voeg advocaat toe..
Laat afkoelen.
Serveren:
Vul hoge voorgekoelde glazen met 2 bolletjes ijs en garneer af met lepel vanillesaus en trosje aalbessen.