KookJij

Kelderkook

Een heerlijk kelderkook recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 48 min
Personen: 12 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Gebak
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Festival der Limburgse gerechten
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kelderkook te bereiden

Van de roomboter, de eieren en de poedersuiker beslg kloppen.
2 koppen sterke koffie maken en dit bij het mengsel doen totdat het een moccakleur krijgt.
De melk lauwwarm maken en koekje voor koekje erin soppen.
Op een grote platte vierkante schaal de koekjes in rijen leggen met wat moccacréme ( het beslag ) erop.
Dit gebeurt laag voor laag.
Men eidigt met een laag créme.
Aan de bovenkant en zijkanten besprenkelen met hagelslag.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

ellen

ellen zegt:
Beslag is veel te dun. Heb er toen maar arretjes cake van gemaakt.
Bert Allers

Bert Allers zegt:
Volgens de receptuur
in het kookboek
Lekker Limburgs koken
is het inderdaad voor
ongeveer 12 personen
djmagich

djmagich zegt:
Is dit echt voor 12 personen?