Recept
« Terug naar recepten
Kelderkook
PT48M
Kelderkook
Een heerlijk kelderkook recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
48 min
Personen:
12 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Festival der Limburgse gerechten
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kelderkook te bereiden
Van de roomboter, de eieren en de poedersuiker beslg kloppen.
2 koppen sterke koffie maken en dit bij het mengsel doen totdat het een moccakleur krijgt.
De melk lauwwarm maken en koekje voor koekje erin soppen.
Op een grote platte vierkante schaal de koekjes in rijen leggen met wat moccacréme ( het beslag ) erop.
Dit gebeurt laag voor laag.
Men eidigt met een laag créme.
Aan de bovenkant en zijkanten besprenkelen met hagelslag.
2 koppen sterke koffie maken en dit bij het mengsel doen totdat het een moccakleur krijgt.
De melk lauwwarm maken en koekje voor koekje erin soppen.
Op een grote platte vierkante schaal de koekjes in rijen leggen met wat moccacréme ( het beslag ) erop.
Dit gebeurt laag voor laag.
Men eidigt met een laag créme.
Aan de bovenkant en zijkanten besprenkelen met hagelslag.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Bert Allers zegt:
in het kookboek
Lekker Limburgs koken
is het inderdaad voor
ongeveer 12 personen
ellen zegt: