Recept
« Terug naar recepten
Kermisappel
PT30M
Kermisappel
Een heerlijk kermisappel recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Kermisappel te bereiden
1. Boen de rode appels grondig en verwijder het steeltje. Steek naast het steeltje een prikker in de appels. Ze ze in de koelkast.
2. Verwarm, al roerend, in een steelpan het water, de suiker, de grenadine, de azijn en de druppels kleurstof. Verhit al roerend de siroop tot 140°C of tot een druppeltje siroop in koud water onmiddellijk hard wordt. Dompel de onderkant van de pan in koud water om het koken te stoppen. Laat de siroop afkoelen tot de gewenste dikte.
3. Zet de appels op een rooster met daaronder een vel bakpapier. Overgiet de appels met de siroop. Laat afkoelen.
2. Verwarm, al roerend, in een steelpan het water, de suiker, de grenadine, de azijn en de druppels kleurstof. Verhit al roerend de siroop tot 140°C of tot een druppeltje siroop in koud water onmiddellijk hard wordt. Dompel de onderkant van de pan in koud water om het koken te stoppen. Laat de siroop afkoelen tot de gewenste dikte.
3. Zet de appels op een rooster met daaronder een vel bakpapier. Overgiet de appels met de siroop. Laat afkoelen.
Anya zegt: