Recept
« Terug naar recepten
Kerrie soep
PT45M
Kerrie soep
Een heerlijk kerrie soep recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Ayse (Y)
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 - 6 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Zuivel
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
87
Herkomst:
Onbekend
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kerrie soep te bereiden
Maak de bouillon. Kook de rijst hierin 15 minuten.
Snipper terwijl deze kookt de ui (niet te fijn) en de knoflook, en snijd de eieren in dunne plakjes.
Bak de ui en de knoflook met de kerrie in de boter zachtjes totdat de ui gaar is.
Voeg dan de bloem toe en laat de bloem even garen.
Voeg nu met een soeplepel iedere keer een schep bouillon (met rijst) toe.
Roer telkens net zolang totdat de bouillon opgenomen is.
Ga hiermee door tot alle bouillon toegevoegd is.
Laat de soep nu nog 5 minuten (onder af en toe roeren) zachtjes koken.
Voeg als laatste, met de pan van het vuur, de room en de eieren toe.
Snipper terwijl deze kookt de ui (niet te fijn) en de knoflook, en snijd de eieren in dunne plakjes.
Bak de ui en de knoflook met de kerrie in de boter zachtjes totdat de ui gaar is.
Voeg dan de bloem toe en laat de bloem even garen.
Voeg nu met een soeplepel iedere keer een schep bouillon (met rijst) toe.
Roer telkens net zolang totdat de bouillon opgenomen is.
Ga hiermee door tot alle bouillon toegevoegd is.
Laat de soep nu nog 5 minuten (onder af en toe roeren) zachtjes koken.
Voeg als laatste, met de pan van het vuur, de room en de eieren toe.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Maurice zegt:
Kerrie uit een toko of gewoon kerrie poeder uit een potje.Mvg.mij.
ayse zegt:
Catharina zegt: