KookJij

Kerriepoeder zelf maken

Een heerlijk kerriepoeder zelf maken recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 5 min
Personen: nvt personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: India
Keuken: Oosterse
Bron: Exotisch Eten. Hilaire Walden 1995
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kerriepoeder zelf maken te bereiden

De bakpan/wok verhitten en hierin pepers + komijnzaden + korianderzaden + mosterdzaden + kardemomzaden + kruidnagels + kaneelstok iets laten kleuren, maar zorg ervoor dat ze niet verbranden. De pan daarom regelmatig omschudden.
Laat alles afkoelen en doe het geheel over in de vijzel.
Wrijf/maal het geheel tot poeder.
Voeg dan de gemberpoeder en kurkuma toe en roer zeer goed door elkaar.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst