Recept
« Terug naar recepten
Kerriepoeder zelf maken
PT5M
Kerriepoeder zelf maken
Een heerlijk kerriepoeder zelf maken recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Flavia Vasco de Sousa
Bereidingstijd:
5 min
Personen:
nvt personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
India
Keuken:
Oosterse
Bron:
Exotisch Eten. Hilaire Walden 1995
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kerriepoeder zelf maken te bereiden
De bakpan/wok verhitten en hierin pepers + komijnzaden + korianderzaden + mosterdzaden + kardemomzaden + kruidnagels + kaneelstok iets laten kleuren, maar zorg ervoor dat ze niet verbranden. De pan daarom regelmatig omschudden.
Laat alles afkoelen en doe het geheel over in de vijzel.
Wrijf/maal het geheel tot poeder.
Voeg dan de gemberpoeder en kurkuma toe en roer zeer goed door elkaar.
Laat alles afkoelen en doe het geheel over in de vijzel.
Wrijf/maal het geheel tot poeder.
Voeg dan de gemberpoeder en kurkuma toe en roer zeer goed door elkaar.