Recept
« Terug naar recepten
Pulled pork van wild zwijn
PT240M
Pulled pork van wild zwijn
Deze pulled pork van wild zwijn (everzwijn) is een
heerlijke variatie op de 'gewone' pulled pork en in plaats van de bbq saus
en de coleslaw die er normaal bij geserveerd wordt heb ik hier gekozen
voor Cranberrysaus-met-peren en Coleslaw-van-rode-kool
Het is een heerlijk gerecht om bijvoorbeeld met Kerstmis of met Oud en
Nieuw te serveren want het is uitermate geschikt voor een grotere groep.
Met een aardappelgerecht erbij is het een complete maaltijd maar gewoon
met een broodje erbij kan natuurlijk ook prima.
Je kunt het vlees al heel gemakkelijk de dag van te voren bereiden in de
oven en de volgende dag uit elkaar trekken en even onder de grill zetten
om het wat krokanter te maken.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
240 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Wild
- > Speciale gelegenheden - Kerst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pulled pork van wild zwijn te bereiden
- Meng de kruiden door elkaar (rub) en wrijf hiermee het vlees in.
- Verhit de olie samen met de roomboter en bak hierin het stuk vlees rondom aan.
- Giet de warme bouillon (fond) erbij en zet het 4 tot 4 ½ uur in de oven op 150 graden.
- Draai het vlees af en toe om.
- Trek het vlees met 2 vorken (of met schone handen) uit elkaar en spreid het uit over een bakplaat.
- Zet de bakplaat nog ongeveer 10 minuten onder de grill om zo een krokante bite te krijgen.