KookJij

Loaded Fries met Hollands Stoofvlees

Loaded fries met Hollands stoofvlees ( gekruid met specifieke Hollandse kruiden zoals nootmuskaat, laurier en kruidnagelpoeder) kun je met diepvries of koelverse friet maken. Ik koos voor diepvries ovenfriet. Snel en minder vet. Wellicht iets minder qua smaak , maar ook minder qua tijd.Ik maakte al eens eerder dit pittig-patatje-stoofvlees en dat gerecht was met ovenfriet een heerlijke combinatie. Een patatje naar een hoger level brengen doe je met lekker veel verschillende toppings. Loaded fries is dan ook hét patatje speciaal van de toekomst.
Recept van:
Bereidingstijd: 120 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Stoofschotels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Europese
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Loaded Fries met Hollands Stoofvlees te bereiden

  1. VOOR DE LOADED FRIES
  2. 150 gram heel fijn gesnipperde ijsbergsla
  3. 2 augurken ( zoetzuur) in plakjes
  4. enkele Amsterdamse uien gehalveerd
  5. 1 lenteuitje in ringetjes
  6. HET STOOFVLEES
  7. Verhit boter of olie in een pan en bak het vlees in 2 porties in enkele minuten krachtig aan. Verwijder het vlees uit de pan en leg op een bord. Fruit de ui enkele minuten in het overgebleven vet.
  8. Voeg een klein scheutje water toe om alle aanbaksel los te roeren. Leg het vlees terug in de pan en voeg nootmuskaat, kruidnagelpoeder en peper en zout naar smaak toe. Roer even alles goed door.
  9. Bestrooi het vlees met een royale el bloem , roer en laat de bloem even meebakken.
  10. Voeg de bouillon toe , roer nogmaals alles door en leg het laurierblad erbij. Hup deksel op de pan..., het vuur laag en laat minimaal 60 minuten zachtjes stoven, totdat het vlees uit elkaar valt.
  11. Mocht je stoof teveel vocht bevatten, laat dan nog even op iets hoger vuur tot de juiste dikte inkoken.
  12. Verdeel de patat over 4 borden of schaaltjes. Zorg dat het vlees goed heet is.
  13. Verdeel de sla over de borden of schaaltjes en schep er een forse lepel stoofvlees op. Garneer af met plakjes augurk, ui en ringetjes lenteui. Eventueel een lekkere dot Belgische mayonaise.

Mijn kookverhaal (Lidy Berkx)

Maak het stoofvlees een dag van tevoren zodat alle smaken nóg beter tot
hun recht komen. Zet in wat aparte schaaltjes nog extra vlees, uitjes en
augurkjes voor de liefhebber op tafel.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst