Recept
« Terug naar recepten
Limousin stoofpotje met zilveruitjes, stroop en fijne pastinaakpuree.
PT180M
Limousin stoofpotje met zilveruitjes, stroop en fijne pastinaakpuree.
Het lekkerste van de herfst en de winter :een runderstoofpotje met bockbier ,
appelstroop en voor een licht knapperig accent wat zilveruitjes. Een
stoofpotje met buitengewoon lekker vlees van boerenfamilies met passie
voor hun dieren en hun omgeving. Daar staat Limousin Regionaal uit
Limburg voor. Het resultaat is het lekkerste, gezondste en duurzaamste
stukje vlees. Vlees waar je met een goed gevoel van kunt genieten.
Recept van:
Lidy Berkx
Bereidingstijd:
180 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Regionale
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Limousin stoofpotje met zilveruitjes, stroop en fijne pastinaakpuree. te bereiden
- Smelt de boter in een pan met dikke bodem.
- Bak het vlees van beide kanten mooi bruin. Haal uit de pan en laat het even rusten.
- Fruit de ui met de knoflook in het overgebleven braadvet . Voeg na een paar minuten de tomatenpuree, tijm en laurier toe en bak dit enkele minuten mee.
- Snij ondertussen het vlees in blokken en voeg het toe aan de pan.
- Roer alles goed door en blus met het bockbier.
- Verkruimel er de bouillonblokken boven , roer door , zet het vuur laag en stoof het vlees 2-3 uur met het deksel op de pan.
- Roer af en toe door en voeg zo nodig nog wat bouillon toe.
- Proef en breng op smaak met peper en zout. Voeg het laatste half uur van de stooftijd de stroop en de zilveruitjes toe.
- Snij de geschilde pastinaken in blokjes. Kook in circa 20 minuten gaar. Giet af en stamp ze fijn. Roer er de crème fraîche door en peper en zout naar smaak.
- Serveer de stoof met winterwarme pastinaakpuree en geniet.