KookJij

Limousin stoofpotje met zilveruitjes, stroop en fijne pastinaakpuree.

Het lekkerste van de herfst en de winter :een runderstoofpotje met bockbier , appelstroop en voor een licht knapperig accent wat zilveruitjes. Een stoofpotje met buitengewoon lekker vlees van boerenfamilies met passie voor hun dieren en hun omgeving. Daar staat Limousin Regionaal uit Limburg voor. Het resultaat is het lekkerste, gezondste en duurzaamste stukje vlees. Vlees waar je met een goed gevoel van kunt genieten.
Recept van:
Bereidingstijd: 180 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Stoofschotels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Regionale
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Limousin stoofpotje met zilveruitjes, stroop en fijne pastinaakpuree. te bereiden

  1. Smelt de boter in een pan met dikke bodem.
  2. Bak het vlees van beide kanten mooi bruin. Haal uit de pan en laat het even rusten.
  3. Fruit de ui met de knoflook in het overgebleven braadvet . Voeg na een paar minuten de tomatenpuree, tijm en laurier toe en bak dit enkele minuten mee.
  4. Snij ondertussen het vlees in blokken en voeg het toe aan de pan.
  5. Roer alles goed door en blus met het bockbier.
  6. Verkruimel er de bouillonblokken boven , roer door , zet het vuur laag en stoof het vlees 2-3 uur met het deksel op de pan.
  7. Roer af en toe door en voeg zo nodig nog wat bouillon toe.
  8. Proef en breng op smaak met peper en zout. Voeg het laatste half uur van de stooftijd de stroop en de zilveruitjes toe.
  9. Snij de geschilde pastinaken in blokjes. Kook in circa 20 minuten gaar. Giet af en stamp ze fijn. Roer er de crème fraîche door en peper en zout naar smaak.
  10. Serveer de stoof met winterwarme pastinaakpuree en geniet. 

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst