Halveer een sjalotje en prik er de kruidnagel in. ( Zo hoef je aan het einde van de bereidingstijd niet op zoek naar één verdwaald kruidnageltje :)
Heerlijk stoofje en alles uit slechts één pan.
Recept
« Terug naar recepten
Een- pans- runder- stoofje met groente .
PT180M
Een- pans- runder- stoofje met groente .
Dit stoofje staat voor deze zondag , maar zaterdag heb ik het vlees al
gestoofd ruim 3 uur en is na proeven heerlijk mals. Zo hoeft vandaag alleen
het vlees opgewarmd , de groente en de krielen toegevoegd en kunnen we
na 20 minuten laten pruttelen al aan tafel :) En...... een schone opgeruimde
keuken !
Recept van:
Lidy Berkx
Bereidingstijd:
180 min
Personen:
3 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Heerlijke Winter " eigen tekst en foto
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Een- pans- runder- stoofje met groente . te bereiden
- Dep het vlees goed droog en bestrooi het met peper en zout.
- Verhit de roomboter in de pan en bak de blokjes vlees aan alle kanten bruin.
- Halveer een sjalotje en prik er de kruidnagel in. ( Zo hoef je aan het einde van de bereidingstijd niet op zoek naar één verdwaald kruidnageltje :)
- Snipper de rest van de sjalotten en bak ze even mee evenals de grof gehakte knoflook.
- Blus het geheel af met het bier en de bouillon en voeg de stroop en de mosterd toe.
- Leg het sjalotje en het laurierblad in de pan ( Ik had het laurierblaadje ook in het halve sjalotje gestoken, maar dat is zinloos.
- Roer je door het gerecht dan raakt het los en een laurierblad is trouwens gemakkelijk terug te vinden in de stoofpot.
- Leg het deksel op de pan met een spatel ertussen en stoof voor 2 uur. Liever nog langer en vul eventueel extra bouillon toe .
- Voeg na de stooftijd de kriel, wortel en bleekselderij toe en laat 20 minuten zachtjes pruttelen, totdat de groente gaar is.
- Bind de saus eventueel met een papje van maizena.