KookJij

Een- pans- runder- stoofje met groente .

Dit stoofje staat voor deze zondag , maar zaterdag heb ik het vlees al gestoofd ruim 3 uur en is na proeven heerlijk mals. Zo hoeft vandaag alleen het vlees opgewarmd , de groente en de krielen toegevoegd en kunnen we na 20 minuten laten pruttelen al aan tafel :) En...... een schone opgeruimde keuken !
Recept van:
Bereidingstijd: 180 min
Personen: 3 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Europese
Bron: Heerlijke Winter " eigen tekst en foto
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Een- pans- runder- stoofje met groente . te bereiden

  1. Dep het vlees goed droog en bestrooi het met peper en zout.
  2. Verhit de roomboter in de pan en bak de blokjes vlees aan alle kanten bruin.
  3. Halveer een sjalotje en prik er de kruidnagel in. ( Zo hoef je aan het einde van de bereidingstijd niet op zoek naar één verdwaald kruidnageltje :)
  4. Snipper de rest van de sjalotten en bak ze even mee evenals de grof gehakte knoflook.
  5. Blus het geheel af met het bier en de bouillon en voeg de stroop en de mosterd toe.
  6. Leg het sjalotje en het laurierblad in de pan ( Ik had het laurierblaadje ook in het halve sjalotje gestoken, maar dat is zinloos.
  7. Roer je door het gerecht dan raakt het los en een laurierblad is trouwens gemakkelijk terug te vinden in de stoofpot.
  8. Leg het deksel op de pan met een spatel ertussen en stoof voor 2 uur. Liever nog langer en vul eventueel extra bouillon toe .
  9. Voeg na de stooftijd de kriel, wortel en bleekselderij toe en laat 20 minuten zachtjes pruttelen, totdat de groente gaar is.
  10. Bind de saus eventueel met een papje van maizena.

Mijn kookverhaal (Lidy Berkx)

Halveer een sjalotje en prik er de kruidnagel in. ( Zo hoef je aan het einde van de bereidingstijd niet op zoek naar één verdwaald kruidnageltje :)
Heerlijk stoofje en alles uit slechts één pan.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst