KookJij

Kerrierijst met paprika en rundvlees

Als je een rest rundvlees over hebt is dit een heerlijk en snel recept. Ik heb dit recept al heel wat jaren geleden van een vriendin gekregen, het recept enigszins aangepast. Het is nog steeds een succes.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
  2. > Hoofdgerechten - Rijst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: China
Keuken: Oosterse
Bron: Eigen recept
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kerrierijst met paprika en rundvlees te bereiden

  1. Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op het pak. Het lekkerste is dit gerecht als de rijst is afgekoeld bij gebruik.
  2. Pel en snipper de uien en de knoflook. Was de paprika en snij deze in kleine stukjes.
  3. Snij het rundvlees in stukjes
  4. Verhit de olie in de wok en bak hierin de uien en de knoflook goudbruin.
  5. Voeg de stukjes paprika en de kerrie toe en bak deze even mee.
  6. Meng de rijst erdoor en bak al omscheppend mee. Nu het rundvlees erdoor. Alles goed
    door elkaar mengen en goed verwarmen.
  7. Op smaak maken met een scheutje azijn, peper, zout en zoete chilisaus..

Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)

Lekker met partjes hardgekookte eieren, bijvoorbeeld een komkommersalade of een tomaten salade.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst