Recept
« Terug naar recepten
Kerrierijst met rundvlees
PT15M
Kerrierijst met rundvlees
Als je een rest rundvlees over hebt is dit een heerlijk en snel recept. Met lekker veel kerriepoeder, paprika en veel uien.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Rijst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
vriendin
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kerrierijst met rundvlees te bereiden
- Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op het pak.
- Pel en snipper de uien en de knoflook. Was de paprika en snij deze in kleine stukjes. Snij het rundvlees in stukjes
- Verhit de olie in de wok en bak hierin de uien en de knoflook goudbruin. Voeg de stukjes paprika en de kerrie toe en bak deze even mee. Dan de rijst erdoor en al omscheppend meebakken. Rundvlees erdoor. Alles goed door elkaar mengen en goed verwarmen. Scheutje azijn, peper, zout en zoete chilisaus naar smaak.
- Lekker met partjes hardgekookte eieren en een Oosterse komkommersalade met tomaten.
Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)
Ik heb dit recept al heel wat jaren geleden van een vriendin gekregen, het het recept enigszins aangepast. Het is nog steeds een succes.