KookJij

Kerrierijst met rundvlees

Als je een rest rundvlees over hebt is dit een heerlijk en snel recept. Met lekker veel kerriepoeder, paprika en veel uien.
Recept van:
Bereidingstijd: 15 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Rijst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron: vriendin
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kerrierijst met rundvlees te bereiden

  1. Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op het pak.
  2. Pel en snipper de uien en de knoflook. Was de paprika en snij deze in kleine stukjes. Snij het rundvlees in stukjes
  3. Verhit de olie in de wok en bak hierin de uien en de knoflook goudbruin. Voeg de stukjes paprika en de kerrie toe en bak deze even mee. Dan de rijst erdoor en al omscheppend meebakken. Rundvlees erdoor. Alles goed door elkaar mengen en goed verwarmen. Scheutje azijn, peper, zout en zoete chilisaus naar smaak.
  4. Lekker met partjes hardgekookte eieren en een Oosterse komkommersalade met tomaten.

Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)

Ik heb dit recept al heel wat jaren geleden van een vriendin gekregen, het het recept enigszins aangepast. Het is nog steeds een succes.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst