Recept
« Terug naar recepten
Kersen-ijs
PT30M
Kersen-ijs
Een heerlijk kersen-ijs recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Barbara Metz
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
- personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
mijn aardbeien / dessertmapje
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kersen-ijs te bereiden
Kersen wassen,steeltjes eraf, uitlekken en ontpitten
Pureren in de mengbeker.
Suiker en water koken tot de suiker is opgelost,
vruchtenpuree en amandel-essence erbij en afkoelen.
Slagroom stijfkloppen en erdoor mengen.
In de diepvriesdoos en 3 uur in de vriezer.
(je mag na een uurtje het mengsel ff doorkloppen; hoeft niet)
Opdienen met vruchten-saus, chocolademuisjes en slagroom. .
Pureren in de mengbeker.
Suiker en water koken tot de suiker is opgelost,
vruchtenpuree en amandel-essence erbij en afkoelen.
Slagroom stijfkloppen en erdoor mengen.
In de diepvriesdoos en 3 uur in de vriezer.
(je mag na een uurtje het mengsel ff doorkloppen; hoeft niet)
Opdienen met vruchten-saus, chocolademuisjes en slagroom. .
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
derbyke zegt:
banketbakker opa henny zegt:
lekkerbekske zegt:
opa henny, onze kersen zijn ook nog niet rijp, daarom importeren we van Washington en California. Die heten hier bing cherries en in het Latijn prunus avium, dus via die naam kun je die vergelijken met die amarene kers, waar je over sprak.
fijnproever, in `54 dacht ik ook aan naar Canada, ook al ging niemand anders mee. Wel zat de boot het Zuiderkruis toen vol emigranten, maar daar waren geen bekenden bij.
In `53 hadden we die overstromingen en in dat jaar was er bijna geen zon, dus ik zocht de zon op en vond die hier in overvloed, letterlijk en figuurlijk.
Barbara Metz zegt:
Succes,hoor en smakelijk genieten!!:p;)
banketbakker opa henny zegt:
derbyke zegt:
lekkerbekske zegt:
Barbara Metz zegt: