KookJij

Kersen-ijs

Een heerlijk kersen-ijs recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: - personen
Categorieën:
  1. > BBQ & Grillen - Bijgerechten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: mijn aardbeien / dessertmapje
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kersen-ijs te bereiden

Kersen wassen,steeltjes eraf, uitlekken en ontpitten
Pureren in de mengbeker.
Suiker en water koken tot de suiker is opgelost,
vruchtenpuree en amandel-essence erbij en afkoelen.
Slagroom stijfkloppen en erdoor mengen.
In de diepvriesdoos en 3 uur in de vriezer.
(je mag na een uurtje het mengsel ff doorkloppen; hoeft niet)
Opdienen met vruchten-saus, chocolademuisjes en slagroom. .

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Barbara Metz

Barbara Metz zegt:
Opa henny, je hebt hélémáál gelijk met die kersen uit pot/blik! Doe dan maar gauw ff een order plaatsen voor de zon, voor 21.00u besteld, gauw in huis; waar?? Bij WEERKAMP:)
derbyke

derbyke zegt:
Hallo Lekkerbekske, wel een beetje ver hé maar wie weet ooit geraken we aan de andere kant van de wereld;)voor de eeuwige zonneschijn.:);)
banketbakker opa henny

banketbakker opa henny zegt:
Barbara, kersen uit blik of pot is GEEN alternatief de smaken zitten al in de suikersiroop en bijna niet meer in de kers om het ijs lekker te maken. Wat de zon betreft, deze komt nog wel in Nederland. ik heb heb besteld maar de leverdatum was nog niet bekend:):D
lekkerbekske

lekkerbekske zegt:
Hello derbyke, je kunt zoveel zon hebben als je wilt, maar dan wel zelf komen halen.

opa henny, onze kersen zijn ook nog niet rijp, daarom importeren we van Washington en California. Die heten hier bing cherries en in het Latijn prunus avium, dus via die naam kun je die vergelijken met die amarene kers, waar je over sprak.

fijnproever, in `54 dacht ik ook aan naar Canada, ook al ging niemand anders mee. Wel zat de boot het Zuiderkruis toen vol emigranten, maar daar waren geen bekenden bij.
In `53 hadden we die overstromingen en in dat jaar was er bijna geen zon, dus ik zocht de zon op en vond die hier in overvloed, letterlijk en figuurlijk.
Barbara Metz

Barbara Metz zegt:
Nou opa henny,als je niet zo lang op de verse kersen kunt wachten....,neem dan maar een voorschotje met diepvries of uit een pot/blik.Doe er wél iets meer essence in,lijkt me.
Succes,hoor en smakelijk genieten!!:p;)
banketbakker opa henny

banketbakker opa henny zegt:
lekker deze amarene kersenijs. nog even wachten tot we de kersen kunnen plukken. De zon laat zich sporadich zien;)
derbyke

derbyke zegt:
Lekkerbekske kun je een beetje zon naar Belgie sturen en een beetje van die zalige temperaturen. Hier is het herfst, een warm appelgebak smaakt hier op het moment wel :);):p
lekkerbekske

lekkerbekske zegt:
Thanks Barbara, dit wordt vandaag nog gemaakt, want we hebben hier nu drie warme dagen van 30°C+ voor de boeg en dan is dit het juiste recept.