Recept
« Terug naar recepten
Kersen onder de grill
PT20M
Kersen onder de grill
Een heerlijk kersen onder de grill recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Flavia Vasco de Sousa
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Warm
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
dessert-kookmap
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kersen onder de grill te bereiden
Grill voorverwarmen
De kersen zeer goed laten uitlekken, ze mogen niet te vochtig zijn (als je wilt, kun je wat van de siroop opvangen).
Verdeel de kersen over de bodem van de schaal.
Meng crème fraîche + de yoghurt +0,5 eetlepels van de bruine suiker + de honing door elkaar. Voorzichtig met de honing, de smaak kan erg overheersen.
Giet het crème fraîchemengsel over de kersen en strooi de rest van de suiker erover.
Zet de schaal 2 à 3 minuten onder de grill of tot de suiker een mooie kleur heeft.
Dien het direct op.
De kersen zeer goed laten uitlekken, ze mogen niet te vochtig zijn (als je wilt, kun je wat van de siroop opvangen).
Verdeel de kersen over de bodem van de schaal.
Meng crème fraîche + de yoghurt +0,5 eetlepels van de bruine suiker + de honing door elkaar. Voorzichtig met de honing, de smaak kan erg overheersen.
Giet het crème fraîchemengsel over de kersen en strooi de rest van de suiker erover.
Zet de schaal 2 à 3 minuten onder de grill of tot de suiker een mooie kleur heeft.
Dien het direct op.
Mijn kookverhaal (Flavia Vasco de Sousa)
Zeer machtig dessert. De suiker kun je naar smaak minderen.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
fabita zegt:
Ineke zegt:
fabita zegt:
en de honing gemengd worden. Ik zal het recept verbeteren. Gr.:p
Ineke zegt:
Groetjes Ineke :)