KookJij

Kersenjam met rozenbottelthee

Een heerlijk kersenjam met rozenbottelthee recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 15 min
Personen: 4-6 personen
Categorieën:
  1. > Ontbijt & Lunch - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Libelle
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kersenjam met rozenbottelthee te bereiden

1. Snij de vanillestokjes overlangs open en schraap er het merg uit. Doe de kersen samen met de vanille, de rozenbottelthee, de suiker en het citroensap in een hoge kookpan. Breng aan de kook en laat onder voortdurende roeren ten minste drie minuten doorkoken.
2. Schenk de confituurpotjes vol tot aan de rand, schroef er meteen het deksel op en keer ze om. Na een vijftal minuten kunt u ze dan weer gewoon rechtop zetten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Belloy-Mattheessens Kathleen

Belloy-Mattheessens Kathleen zegt:
Het ziet er heerlijk uit. Zodra de kersen plukrijp aan de boom hangen, probeer ik het uit!:)