Recept
« Terug naar recepten
Kersensaus
PT20M
Kersensaus
Een heerlijk kersensaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Alie Arts
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Alie Arts
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kersensaus te bereiden
Breng het sap van de kersen aan de kook, voeg zoveel suiker toe dat het een zoet geheel is.
Vanillesuiker er bij en koekkruiden naar smaak.
Bind het met de maïzena.
Doe de kersen er bij en laat het koud worden.
Vanillesuiker er bij en koekkruiden naar smaak.
Bind het met de maïzena.
Doe de kersen er bij en laat het koud worden.
Mijn kookverhaal (Alie Arts)
Heerlijk bij pudding, vla en ijs.
Harry Löhr zegt:
Ik hou altijd het onderstaande aan;
Nodig per liter:
Saus: .... circa 30 gram
Soep: .... circa 30 gram
Pap: ...... circa 50 gram