Recept
« Terug naar recepten
Kersensaus
PT10M
Kersensaus
Een heerlijk kersensaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Henny Lansink
Bereidingstijd:
10 min
Personen:
20 personen
Categorieën:
- > Sauzen & dressings - Warm
- > Nagerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kersensaus te bereiden
Breng in een pan de kersen met het sap, het citroensap, de kaneel en de honing aan de kook.
Roer het aardappelmeel met het water in kopje glad.
Voeg dit al roerend aan de kersen toe en blijf roeren tot het een lichtgebonden saus is.
Kirsch toevoegen als het tot de helft is afgekoeld.
Bewaar de kersensaus en de slagroom tot het gebruik in de koelkast.
Roer het aardappelmeel met het water in kopje glad.
Voeg dit al roerend aan de kersen toe en blijf roeren tot het een lichtgebonden saus is.
Kirsch toevoegen als het tot de helft is afgekoeld.
Bewaar de kersensaus en de slagroom tot het gebruik in de koelkast.
Mijn kookverhaal (Henny Lansink)
Lekker op warme wafels of vanilleijs.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Anna zegt:
derbyke zegt: