Recept
« Terug naar recepten
Kerstkransjes
PT60M
Kerstkransjes
Een heerlijk kerstkransjes recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Kerstkransjes te bereiden
Vermeng de bloem, boter, suiker en een snufje zout in een kom.
Snijd de boter in kleine stukjes.
Kneed hiervan een samenhangend deeg dat van de kom loslaat.
Laat het deeg in de koelkast ongeveer 30 minuten opstijven.
Verwarm de oven op 150 C en vet de bakplaat in met boter.
Bestuif het werkblad met meel.
Rol het deeg uit tot een lap van ongeveer 1 cm dik.
Gebruik een uitsteekvormpje voor de buitenkant van de kerstkransjes.
Voor het gat aan de binnenkant kan je een appelboor gebruiken.
Kneed het overgebleven deeg weer tot een bal, rol het uit en steek opnieuw koekjes uit.
Leg de kransjes op de bakplaat.
Garneer met geschaafde amandelen of greinsuiker.
Bak de koekjes in het midden van de oven in 25-30 minuten gaar.
Snijd de boter in kleine stukjes.
Kneed hiervan een samenhangend deeg dat van de kom loslaat.
Laat het deeg in de koelkast ongeveer 30 minuten opstijven.
Verwarm de oven op 150 C en vet de bakplaat in met boter.
Bestuif het werkblad met meel.
Rol het deeg uit tot een lap van ongeveer 1 cm dik.
Gebruik een uitsteekvormpje voor de buitenkant van de kerstkransjes.
Voor het gat aan de binnenkant kan je een appelboor gebruiken.
Kneed het overgebleven deeg weer tot een bal, rol het uit en steek opnieuw koekjes uit.
Leg de kransjes op de bakplaat.
Garneer met geschaafde amandelen of greinsuiker.
Bak de koekjes in het midden van de oven in 25-30 minuten gaar.
kelly zegt: