Recept
« Terug naar recepten
Ketjapsaus
PT10M
Ketjapsaus
Een heerlijk ketjapsaus recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jacko Cornelissen
Bereidingstijd:
10 min
Personen:
- personen
Categorieën:
- > BBQ & Grillen - Sauzen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
eigen keuken
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Ketjapsaus te bereiden
Snipper de ui ragfijn en pers de knoflook uit.
Verhit de olie en fruit de ui tot deze begint te kleuren. Schep de knoflook en de sambal oelek erdoor en fruit dit even mee.
Voeg 2 dl water, ketjap en citroensap en suiker toe. Breng alles aan de kook, voeg de met water aangemaakte maïzena toe en roer tot een gladde saus is verkregen. Meng het in fijne ringetjes gesneden bosuitje er door.
Verhit de olie en fruit de ui tot deze begint te kleuren. Schep de knoflook en de sambal oelek erdoor en fruit dit even mee.
Voeg 2 dl water, ketjap en citroensap en suiker toe. Breng alles aan de kook, voeg de met water aangemaakte maïzena toe en roer tot een gladde saus is verkregen. Meng het in fijne ringetjes gesneden bosuitje er door.