Recept
« Terug naar recepten
Kip chow mein
PT30M
Kip chow mein
Een heerlijk kip chow mein recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
sonja dejonckheere
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Thailand
Keuken:
Oosterse
Bron:
katie
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kip chow mein te bereiden
Kook de noedels 5 à 7 minuten in een grote pan kokend water met wat zout tot ze zacht zijn. Giet af en besprenkel ze met 1 eetlepel sesamolie. Verhit ondertussen een grote wok of braadpan. Voeg als deze heet is 1 eetlepel pindaolie toe. Voeg de kip toe en roerbak ongeveer 2 minuten. Haal de kip uit de pan. Verhit de wok opnieuw en voeg de rest van de pindaolie toe. Voeg de knoflook toe en roerbak dit zo'n 30 seconden. Voeg de peultjes en ham toe en roerbak dit 1 minuut. Voeg de noedels, rijstwijn of sherry en de lente-uitjes toe. Voeg de kip met het overgebleven vleessap toe en roerbak dit circa 3 à 4 minuten of tot alles warm is. Voeg de rest van de sesamolie toe, sprenkel de sesamzaadjes erover en roer nog eens door. Direct serveren.