Recept
« Terug naar recepten
Kip Garam Masala
PT120M
Kip Garam Masala
Een heerlijk kip garam masala recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
120 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
India
Keuken:
Oosterse
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kip Garam Masala te bereiden
1).Maak over de kip verspreid 12 sneetjes in het vel en plaats in de sneetjes onder het vel steeds 1 gekneusd knoflookteentje.
2).Maak van de olie, limoensap, garam masala en zest een papje en smeer daarmee de kip goed in en leg de kip een half uurtje weg.
3).Dan de kip op z'n borst 20 minuten in de oven laten braden.
4).Na 20 minuten de oven op 180 graden zetten en nog eens 45 minuten laten braden.
5).Kip dan uit de oven halen en afgedekt met dubbele alu-folie 10 minuten wegzetten.
KIPPENDIJEN: Na de eerste 20 minuten de dijen nog eens 20 minuten laten braden in een oven die op 180 graden is gezet.
2).Maak van de olie, limoensap, garam masala en zest een papje en smeer daarmee de kip goed in en leg de kip een half uurtje weg.
3).Dan de kip op z'n borst 20 minuten in de oven laten braden.
4).Na 20 minuten de oven op 180 graden zetten en nog eens 45 minuten laten braden.
5).Kip dan uit de oven halen en afgedekt met dubbele alu-folie 10 minuten wegzetten.
KIPPENDIJEN: Na de eerste 20 minuten de dijen nog eens 20 minuten laten braden in een oven die op 180 graden is gezet.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Geef er gele rijst bij en een tomaten-komkommer-mint-salade.