Recept
« Terug naar recepten
Kip gevuld met studentenhaver
PT75M
Kip gevuld met studentenhaver
Een heerlijk kip gevuld met studentenhaver recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Flavia Vasco de Sousa
Bereidingstijd:
75 min
Personen:
4 a 6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Verrassende variaties met kip. Wies van Linge.
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kip gevuld met studentenhaver te bereiden
1. Indien nodig het overtollige vet aan de kip verwijderen. De kip van buiten en van binnen drogen met keukenpapier en van binnen en van buiten inwrijven met zout en peper.
2. De sneetjes brood ontkorsten en het brood verkruimelen of in heel kleine stukken snijden. 25 Gram boter in een kleine koekenpan verhitten en hierin de broodkruimels even aanbakken. Het pan dan van het vuur halen. De kruimels op keukenpapier uit laten lekken.
3. De noten in de studentenhaver kleiner maken, maar niet in al te kleine stukjes.
Vermeng dan alle studentenhaver + cognac + een GEDEELTE van de bouillon + broodkruimels. Als het te droog is, kun je nog bouillon toevoegen. Het moet smeuïg zijn, maar niet te nat.
4. Vul de kip met dit mengsel, druk alles wat aan. Maak alle openingen van de kip zorgvuldig dicht met prikkers.
5. Verhit 75 gram boter in de braadpan tot het schuim begint weg te trekken. Leg dan voorzichtig de kip erin en schroei die snel rondom dicht. Zorg dat niet teveel vulling uitloopt.
Dan nog 25 gram boter erbij en leg het deksel dan schuin op de pan. Draai de vlam lager.
Braad de kip dan gaar in ± 45 à 50 minuten. Bedruip de kip wel af en toe met de boter in de pan.
6. Haal de kip uit de pan en verwijder de prikkers.
Verdeel de kip in tweeën en leg de 2 helften met de vulling naar boven op een mooie (voorverwarmde) schaal.
2. De sneetjes brood ontkorsten en het brood verkruimelen of in heel kleine stukken snijden. 25 Gram boter in een kleine koekenpan verhitten en hierin de broodkruimels even aanbakken. Het pan dan van het vuur halen. De kruimels op keukenpapier uit laten lekken.
3. De noten in de studentenhaver kleiner maken, maar niet in al te kleine stukjes.
Vermeng dan alle studentenhaver + cognac + een GEDEELTE van de bouillon + broodkruimels. Als het te droog is, kun je nog bouillon toevoegen. Het moet smeuïg zijn, maar niet te nat.
4. Vul de kip met dit mengsel, druk alles wat aan. Maak alle openingen van de kip zorgvuldig dicht met prikkers.
5. Verhit 75 gram boter in de braadpan tot het schuim begint weg te trekken. Leg dan voorzichtig de kip erin en schroei die snel rondom dicht. Zorg dat niet teveel vulling uitloopt.
Dan nog 25 gram boter erbij en leg het deksel dan schuin op de pan. Draai de vlam lager.
Braad de kip dan gaar in ± 45 à 50 minuten. Bedruip de kip wel af en toe met de boter in de pan.
6. Haal de kip uit de pan en verwijder de prikkers.
Verdeel de kip in tweeën en leg de 2 helften met de vulling naar boven op een mooie (voorverwarmde) schaal.
Mijn kookverhaal (Flavia Vasco de Sousa)
Dit gerecht heb ik zeer lang geleden gemaakt. Het is eigenlijk niet echt moeilijk om te bereiden. Wel goed bedruipen tijdens het braden.