KookJij

Kip-Grill met avocado-sinaasappelsalade

Een heerlijk kip-grill met avocado-sinaasappelsalade recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 780 min
Personen: 6 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Turkije
Keuken: Balkan
Bron: Vrienden die gewerkt en gewoond hebben in Israel.
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kip-Grill met avocado-sinaasappelsalade te bereiden

1).Maak een marinade van de olie, citroensap, zatar, knoflook, peper en zout en smeer daar de kippenpoten met of zonder dijen mee in. Doe de stukken kip in een plastic zak met de rest van de marinade en pak het stevig in. Leg 12 uur in de koeling (of ietsje langer).
2)..Vlak voor het opdienen gaat de kip in de oven (velkant zoveel mogelijk naar boven) en daar blijft hij ongeveer 30 minuten ). In het midden van de oven op het afdruiprek boven een lekbak onderin).
3).Tijdens het grillen van de kip bereiden we de salade:
Schil de sinaasappels zo, dat alle vliezen om de partjes weg worden geschild en verwijder de pitjes en halveer de partjes. Schil en ontpit de avocado's en maak ze klein en roer er de extra citroensap door.
4).Scheur de little gem in stukken en snijd de radijsjes volgens voorschrift.
5)Hussel de sla, sinaasappel, avocado en radijs door elkaar:
-we doen tahini, pijnboompitten, knoflook, olie, water en citroensap (+ evt.opgevangen sinaasappelsap bij het schillen van de sinaasappels) in de blenderkom en draaien daarvan een gladde homogene dressing.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

DIEN OP:
Drapeer de salade op de bordjes en giet daarover de dressing. Leg de stukjes kip er naast.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

balibatin

balibatin zegt:
Recepten van Jan vd Hoeden zijn altijd oké:D