DIEN OP:
Drapeer de salade op de bordjes en giet daarover de dressing. Leg de stukjes kip er naast.
Recept
« Terug naar recepten
Kip-Grill met avocado-sinaasappelsalade
PT780M
Kip-Grill met avocado-sinaasappelsalade
Een heerlijk kip-grill met avocado-sinaasappelsalade recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
780 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Turkije
Keuken:
Balkan
Bron:
Vrienden die gewerkt en gewoond hebben in Israel.
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kip-Grill met avocado-sinaasappelsalade te bereiden
1).Maak een marinade van de olie, citroensap, zatar, knoflook, peper en zout en smeer daar de kippenpoten met of zonder dijen mee in. Doe de stukken kip in een plastic zak met de rest van de marinade en pak het stevig in. Leg 12 uur in de koeling (of ietsje langer).
2)..Vlak voor het opdienen gaat de kip in de oven (velkant zoveel mogelijk naar boven) en daar blijft hij ongeveer 30 minuten ). In het midden van de oven op het afdruiprek boven een lekbak onderin).
3).Tijdens het grillen van de kip bereiden we de salade:
Schil de sinaasappels zo, dat alle vliezen om de partjes weg worden geschild en verwijder de pitjes en halveer de partjes. Schil en ontpit de avocado's en maak ze klein en roer er de extra citroensap door.
4).Scheur de little gem in stukken en snijd de radijsjes volgens voorschrift.
5)Hussel de sla, sinaasappel, avocado en radijs door elkaar:
-we doen tahini, pijnboompitten, knoflook, olie, water en citroensap (+ evt.opgevangen sinaasappelsap bij het schillen van de sinaasappels) in de blenderkom en draaien daarvan een gladde homogene dressing.
2)..Vlak voor het opdienen gaat de kip in de oven (velkant zoveel mogelijk naar boven) en daar blijft hij ongeveer 30 minuten ). In het midden van de oven op het afdruiprek boven een lekbak onderin).
3).Tijdens het grillen van de kip bereiden we de salade:
Schil de sinaasappels zo, dat alle vliezen om de partjes weg worden geschild en verwijder de pitjes en halveer de partjes. Schil en ontpit de avocado's en maak ze klein en roer er de extra citroensap door.
4).Scheur de little gem in stukken en snijd de radijsjes volgens voorschrift.
5)Hussel de sla, sinaasappel, avocado en radijs door elkaar:
-we doen tahini, pijnboompitten, knoflook, olie, water en citroensap (+ evt.opgevangen sinaasappelsap bij het schillen van de sinaasappels) in de blenderkom en draaien daarvan een gladde homogene dressing.
balibatin zegt: