Recept
« Terug naar recepten
Kip in mandarijntjessaus
PT25M
Kip in mandarijntjessaus
Een heerlijk kip in mandarijntjessaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kip in mandarijntjessaus te bereiden
Als je de mandarijntjes niet in blik koopt moet je ze eerste pellen, in partjes doen ,er suiker over spreiden en dan een nachtje laten staan in een potje met een bodempje water.
Bereiding:
Bak de kipfilets goed gekruid met kippenkruiden en een vleugje zout.Maak de rijst klaar en voeg er tijdens het koken eventueel wat rijstbouillon bij.
Stoof de uien in boter en voeg als ze halfgaar zijn al een lepeltje kerrie toe zodat de smaak er goed intrekt. Als de uien gaar zijn voeg de mandarijntjes toe, indien ze niet in eigen nat zitten voeg je ook een 2,5 dl water toe. Voeg de ananas die ondertussen in blokjes gesneden is toe en laat zachtjes sudderen.Als je wil kan je er ook nog de druiven aan toevoegen (in twee gesneden) om een specialere smaak te bekomen.Om de saus wat dikker te maken kan je bloem of maizena erbij doen. Kruidt bij met kerrie, kipkruiden en rosemarijn tot de gewenste smaak bekomen is.
Snijdt de kipfilets in blokjes en voeg ze nadat de saus de gewenste dikte heeft erbij. Laat nog vijf minuutjes sudderen en het gerecht is klaar.
Bereiding:
Bak de kipfilets goed gekruid met kippenkruiden en een vleugje zout.Maak de rijst klaar en voeg er tijdens het koken eventueel wat rijstbouillon bij.
Stoof de uien in boter en voeg als ze halfgaar zijn al een lepeltje kerrie toe zodat de smaak er goed intrekt. Als de uien gaar zijn voeg de mandarijntjes toe, indien ze niet in eigen nat zitten voeg je ook een 2,5 dl water toe. Voeg de ananas die ondertussen in blokjes gesneden is toe en laat zachtjes sudderen.Als je wil kan je er ook nog de druiven aan toevoegen (in twee gesneden) om een specialere smaak te bekomen.Om de saus wat dikker te maken kan je bloem of maizena erbij doen. Kruidt bij met kerrie, kipkruiden en rosemarijn tot de gewenste smaak bekomen is.
Snijdt de kipfilets in blokjes en voeg ze nadat de saus de gewenste dikte heeft erbij. Laat nog vijf minuutjes sudderen en het gerecht is klaar.