Recept
« Terug naar recepten
Kip in Teriyaki-Sinaasappelsaus uit de Slow Cooker
PT520M
Kip in Teriyaki-Sinaasappelsaus uit de Slow Cooker
Een heerlijk kip in teriyaki-sinaasappelsaus uit de slow cooker recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
520 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Japan
Bron:
Jan A
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kip in Teriyaki-Sinaasappelsaus uit de Slow Cooker te bereiden
1).Smeer de crockpot van de slow cooker in met de olie en deponeer de rest op de bodem.
2).Leg de uien op de bodem en strooi daarover de knoflook.
3).Leg de kip er op.
4).Meng ketjap, honing, sinaasappelsap, suiker, gember en kaneel goed door elkaar en schenk dat over de stukken kip.
5).Dek het geheel af met dunne schijfjes sinaasappel.
6).Zet de cooker op LOW en laat hem 7 1/2 uur z'n gang gaan.
8).Haal de kip er uit en de uienpreu en zet dat even apart.
9).Maak met een paar lepeltjes van het vocht uit de crockpot een papje en doe dat weer terug in de cooker, zet de cooker op HIGH en laat hem even 15 minuten z'n gang gaan.
10).De saus is nu ingedikt. Doe kip en uienpreu weer terug in de crockpot. Schep het even goed om en doe het deksel er weer op. Zet op HIGH en verwarm nog even 10 à 15 minuten.
2).Leg de uien op de bodem en strooi daarover de knoflook.
3).Leg de kip er op.
4).Meng ketjap, honing, sinaasappelsap, suiker, gember en kaneel goed door elkaar en schenk dat over de stukken kip.
5).Dek het geheel af met dunne schijfjes sinaasappel.
6).Zet de cooker op LOW en laat hem 7 1/2 uur z'n gang gaan.
8).Haal de kip er uit en de uienpreu en zet dat even apart.
9).Maak met een paar lepeltjes van het vocht uit de crockpot een papje en doe dat weer terug in de cooker, zet de cooker op HIGH en laat hem even 15 minuten z'n gang gaan.
10).De saus is nu ingedikt. Doe kip en uienpreu weer terug in de crockpot. Schep het even goed om en doe het deksel er weer op. Zet op HIGH en verwarm nog even 10 à 15 minuten.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Schep de rijst op de borden en verdeel de kip over de borden. Geef er een groene salade bij.