Recept
« Terug naar recepten
Kip Isis
PT25M
Kip Isis
Een heerlijk kip isis recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
M Ruijters
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
MiddenOosten
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kip Isis te bereiden
- Snijd de kipfllets in niet te lange reepjes, neem een diepvrieszakje en doe daar de kipreepjes in.
- Voeg bij de kipfilets 2 eetlepels shoarmakruiden toe.
- Sluit de diepvrieszak goed en schud de kruiden en de kipreepjes goed door elkaar, zodat het vlees goed is bedekt met de kruiden. Laat dit even rusten.
- Snijd de grote ui in ringen, halveer die.
- Maak de paprika schoon en snijd deze in repen.
- Snijd de champignons in plakjes (niet nodig als je voorgesneden champignons gebruikt).
- Zet een koekenpan of hapjespan op hoog vuur en voeg de olijfolie toe. Wacht tot deze begint te dampen.
- Neem de kipfilet uit de diepvrieszak en leg de reepjes in de hete olie.
- Bak de kipreepjes, onder goed roeren, bruin maar nog niet gaar.
- Voeg achtereenvolgens, met tussenpozen van 3-4 minuten, toe: de knoflook, paprika, gehalveerde ui-ringen, champignons.
- Laat dit plusminus 5 minuten onder voortdurend roeren goed gaar worden. Als de gekruide kipreepjes donkerbruin van kleur zijn en de ui glazig, draai dan het vuur laag.
- Neem 3-4 plakken geitenkaas en leg die verspreid over het gerecht in de koeken-/hapjespan.
- Laat de kaas, op eveneens laag vuur, langzaam smelten.
- Als de kaas helemaal is gesmolten, roer het complete gerecht helemaal om zodat de kaas vermengd wordt met de rest van de ingrediënten.
Klaar! Eet smakelijk!
Dit gerecht kan worden gegeten in combinatie met frietjes, pitabroodje, rijst enz.
- Voeg bij de kipfilets 2 eetlepels shoarmakruiden toe.
- Sluit de diepvrieszak goed en schud de kruiden en de kipreepjes goed door elkaar, zodat het vlees goed is bedekt met de kruiden. Laat dit even rusten.
- Snijd de grote ui in ringen, halveer die.
- Maak de paprika schoon en snijd deze in repen.
- Snijd de champignons in plakjes (niet nodig als je voorgesneden champignons gebruikt).
- Zet een koekenpan of hapjespan op hoog vuur en voeg de olijfolie toe. Wacht tot deze begint te dampen.
- Neem de kipfilet uit de diepvrieszak en leg de reepjes in de hete olie.
- Bak de kipreepjes, onder goed roeren, bruin maar nog niet gaar.
- Voeg achtereenvolgens, met tussenpozen van 3-4 minuten, toe: de knoflook, paprika, gehalveerde ui-ringen, champignons.
- Laat dit plusminus 5 minuten onder voortdurend roeren goed gaar worden. Als de gekruide kipreepjes donkerbruin van kleur zijn en de ui glazig, draai dan het vuur laag.
- Neem 3-4 plakken geitenkaas en leg die verspreid over het gerecht in de koeken-/hapjespan.
- Laat de kaas, op eveneens laag vuur, langzaam smelten.
- Als de kaas helemaal is gesmolten, roer het complete gerecht helemaal om zodat de kaas vermengd wordt met de rest van de ingrediënten.
Klaar! Eet smakelijk!
Dit gerecht kan worden gegeten in combinatie met frietjes, pitabroodje, rijst enz.
Mijn kookverhaal (M Ruijters)
Dit recept is jaren geleden ontstaan uit het eten van een soortgelijk gerecht van een shoarma-zaak. Dat beviel zo goed dat ik de ingrediënten en de smaak heb onthouden en opgeschreven. De rest heb ik moeten raden, maar het komt héél aardig in de buurt. Makkelijk te maken, vrij snel klaar en errrrg lekker, maar dat is mijn mening!
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
erna .vanderhaeghen zegt:
M Ruijters zegt:
@Ineke60: de friet serveer je er desgewenst apart erbij, kan me indenken dat die slap wordt als het kipgerecht er voor langere tijd overheen wordt gedrapeerd. Zelf vind ik dit gerecht heerlijk over de friet, maar dan leeft het doorgaans niet lang genoeg om de friet te laten "verslappen" dan wel te doordrenken ;)
ineke60 zegt:
M zegt: