Recept
« Terug naar recepten
Kip met Abrikoos Balti-Stijl (India)
PT60M
Kip met Abrikoos Balti-Stijl (India)
Dit gerecht zou oorspronkelijk komen uit de provincie Baltistan (Noord Pakistan) en zou oorspronkelijk gemaakt zijn in een "balti" (=een soort stalen wok-achtige pan).
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
India
Keuken:
Oosterse
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kip met Abrikoos Balti-Stijl (India) te bereiden
- Verhit 2 eetlepels rijstolie in de wok en schroei daarin aan de kippendijen. Haal de kippendijen uit de pan en zet ze apart.
- Doe alle ingredienten voor de kerriepasta in de blender (behalve de blaadjes en het citroensap) en pureer het geheel tot een pasta met een beetje grove structuur. (paar maal pulsen dus)
- Doe de andere lepel rijstolie in de wok en verhit die. Fruit dan de kerriepasta aan in de hete olie onder roeren en doe dat tot alle aroma's uit de pan spatten.
- Voeg toe de kippenbouillon en de blaadjes en laat dat 15 minuten goed doorkoken.
- Voeg de kleingesneden abrikoos toe
- Doe de kippendijen in de wok er bij en laat nog eens 35 minuten doorsudderen
- Roer dan de crême fraiche er door en evt. het citroensap naar smaak.
- Schep de rijst op de voorverwarmde borden. Leg op de rijst een kippendij en daaroverheen de kerriepasta. Versier met gesnipperd korianderblad
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Hierbij past een glas witte wijn, rosé of lichte fruitige rode wijn. (zoals bv een Beaujolais villages
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Jan A van der Hoeden zegt:
Hallo Mitzi,
Je hebt 2 soorten theelepels: de grote en de kleine.
Een grote theelepel (koffielepel) heeft een inhoud van 5 cc en een klein theelepeltje (wat wij normaliter een theelepel noemen) heeft een inhoud van 3 cc.
De grote theelepel niet verwarren met de paplepel, die een inhoud heeft van 8 - 10 cc.
Verder zijn er in kookwinkels schepjes in omloop met verschillende inhoud.
Succes.
JanvdH
Jan A van der Hoeden zegt:
Jan