Recept
« Terug naar recepten
Kip met ananassaus
PT50M
Kip met ananassaus
Een heerlijk kip met ananassaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Etan Huijs
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
2-3 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Gevogelte
- > Hoofdgerechten - Rijst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kip met ananassaus te bereiden
-snijd de paprika en de ui in kleine stukjes.
-snijd de rode peper in hele kleine stukjes, zonder pitjes.
-snijd de kipfilets in kleine stukken (ong. 3 bij 3 cm)
bereiding:
- verhit wat boter in een koekenpan of braadpan.
bak de kipstukjes aan met peper en zout tot ze net niet gaar zijn en haal ze vervolgens uit de pan en doe ze in een kommetje of bakje.
-bak nu de uien, paprika en rode peper aan.
voeg als deze goed aangebakken zijn 200 ml kookroom toe.
breng dit alles op smaak met wat koriander en peper.
- verhit ondertussen water in een kookpan en voeg de rijst toe.
- blijf de saus gedurende 5-10 minuten af en aan roeren. voeg daarna de ananasstukjes toe (laat het blikje eerst uitlekken) en daarna de al voorgebakken kipstukjes.
- roer dit alles goed door elkaar en laat het ongeveer 5-10 minuten staan. als de kip gaar is, is de saus ook klaar.
- giet de rijst af als die klaar is en voeg alles samen op borden.
smakelijk eten!
-snijd de rode peper in hele kleine stukjes, zonder pitjes.
-snijd de kipfilets in kleine stukken (ong. 3 bij 3 cm)
bereiding:
- verhit wat boter in een koekenpan of braadpan.
bak de kipstukjes aan met peper en zout tot ze net niet gaar zijn en haal ze vervolgens uit de pan en doe ze in een kommetje of bakje.
-bak nu de uien, paprika en rode peper aan.
voeg als deze goed aangebakken zijn 200 ml kookroom toe.
breng dit alles op smaak met wat koriander en peper.
- verhit ondertussen water in een kookpan en voeg de rijst toe.
- blijf de saus gedurende 5-10 minuten af en aan roeren. voeg daarna de ananasstukjes toe (laat het blikje eerst uitlekken) en daarna de al voorgebakken kipstukjes.
- roer dit alles goed door elkaar en laat het ongeveer 5-10 minuten staan. als de kip gaar is, is de saus ook klaar.
- giet de rijst af als die klaar is en voeg alles samen op borden.
smakelijk eten!
Laila zegt: