Recept
« Terug naar recepten
Kip met een lijpe Mocro flavour
PT40M
Kip met een lijpe Mocro flavour
Een heerlijk kip met een lijpe mocro flavour recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
keukenhelden
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kip met een lijpe Mocro flavour te bereiden
Voor een gerecht met een lijpe Mocro flavour bak je de kip rondom bruin in de olijfolie.
Snijd de ui heel erg fijn, samen met de knoflook. Doe de kruiden (komijn, kurkuma, peper en rode peper) in de pan en rooster deze tot ze beginnen te geuren. Doe dan de knoflook en de ui erbij en roer het even goed door.
Voeg het stoofvocht toe en doe de kip weer in de pan. Stoof het ongeveer 20- 30 minuten met de deksel op de pan. Let erop dat het niet droog kookt!!!
Snijd ondertussen de gedroogde pruimen, abrikozen en vijgen in stukken. Doe deze bij de kip, samen met wat honing en het sap van een citroen. Laat dan ongeveer 10-15 minuten meegaren tot de kip helemaal gaar is. Breng op smaak met zout en peper.
Serveer er rijst of couscous bij. Door wat kurkuma mee te koken krijg je mooi gele rijst.
Garneer het geheel met korianderblad voor de finishing touch.
Snijd de ui heel erg fijn, samen met de knoflook. Doe de kruiden (komijn, kurkuma, peper en rode peper) in de pan en rooster deze tot ze beginnen te geuren. Doe dan de knoflook en de ui erbij en roer het even goed door.
Voeg het stoofvocht toe en doe de kip weer in de pan. Stoof het ongeveer 20- 30 minuten met de deksel op de pan. Let erop dat het niet droog kookt!!!
Snijd ondertussen de gedroogde pruimen, abrikozen en vijgen in stukken. Doe deze bij de kip, samen met wat honing en het sap van een citroen. Laat dan ongeveer 10-15 minuten meegaren tot de kip helemaal gaar is. Breng op smaak met zout en peper.
Serveer er rijst of couscous bij. Door wat kurkuma mee te koken krijg je mooi gele rijst.
Garneer het geheel met korianderblad voor de finishing touch.