Recept
« Terug naar recepten
Kip met Tutti frutti
PT90M
Kip met Tutti frutti
Een heerlijk kip met tutti frutti recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Carmen Giskes
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
4/6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
mij zelf, Carmen dus
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kip met Tutti frutti te bereiden
Tutti frutti in een pan water met kaneel stokje, de suiker en citroen, een nacht laten wellen.
Kip met kruiden marineren en wat olie er over sprenkelen.
Grillen of bakken.
Dan de tutti frutti opkoken, ongeveer een half uur sudderen tot gaar, nog wat koek kruiden of kaneel toevoegen, het water event. wat binden met beetje aardappelzetmeel, niet te dik want het kookt ook nog in, of het kan ook als het al klaar is.
In de ovenschaal doen met de kip en nog een uurtje garen op 160C of in een grote pan op het vuur.
Kip met kruiden marineren en wat olie er over sprenkelen.
Grillen of bakken.
Dan de tutti frutti opkoken, ongeveer een half uur sudderen tot gaar, nog wat koek kruiden of kaneel toevoegen, het water event. wat binden met beetje aardappelzetmeel, niet te dik want het kookt ook nog in, of het kan ook als het al klaar is.
In de ovenschaal doen met de kip en nog een uurtje garen op 160C of in een grote pan op het vuur.
Mijn kookverhaal (Carmen Giskes)
Gewoon lekker zoet en pittig.
hilde galesloot zegt: