Recept
« Terug naar recepten
Kip met walnoten
PT35M
Kip met walnoten
Een heerlijk kip met walnoten recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
35 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Wokken
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
kip lekker
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kip met walnoten te bereiden
1. Doe de kip in een kom met zout en meng het eigeel met 1 theelepel maïzena .
2. Verwarm de olie in een wok en voeg de kippenblokjes toe.
Roerbak enkele minuten tot de kip roze word i.p.v. wit. Haal eruit met een schuimlepel en zet apart.
3. Doe bosuitjes,gember en Spaanse peper en walnoten in de hete olie in de wok.
Meng er de gele of zwarte bonen saus bij. Roer enkele malen en voeg de groene paprika erbij.
Doe de kip opnieuw in de wok en blijf roeren.
Voeg de suiker en de sherry toe en laat nog 1 minuut bakken.
4.Maak van de overblijvende theelepel maïzena en het water een papje.
Voeg het mengsel erbij in de wok en roer tot het dikker geworden is.
Doe het gerecht op een warm bord en dien gelijk op
2. Verwarm de olie in een wok en voeg de kippenblokjes toe.
Roerbak enkele minuten tot de kip roze word i.p.v. wit. Haal eruit met een schuimlepel en zet apart.
3. Doe bosuitjes,gember en Spaanse peper en walnoten in de hete olie in de wok.
Meng er de gele of zwarte bonen saus bij. Roer enkele malen en voeg de groene paprika erbij.
Doe de kip opnieuw in de wok en blijf roeren.
Voeg de suiker en de sherry toe en laat nog 1 minuut bakken.
4.Maak van de overblijvende theelepel maïzena en het water een papje.
Voeg het mengsel erbij in de wok en roer tot het dikker geworden is.
Doe het gerecht op een warm bord en dien gelijk op