Recept
« Terug naar recepten
Kip met yoghurt en olijven
PT15M
Kip met yoghurt en olijven
Een heerlijk kip met yoghurt en olijven recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
nina Bonnet
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Makkelijk & snel - Warm
- > Hoofdgerechten - Gevogelte
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Onbekend
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kip met yoghurt en olijven te bereiden
In pan met kokend water sperziebonen in 8-10 min. beetgaar koken. In wok olie verhitten en kipblokjes met knoflook en olijven 3-4 min. roerbakken. Intussen in schaal couscous met 425 ml kokend water 5 min. wellen. Yoghurt door kip roeren en gerecht nog 2-3 min. zachtjes doorwarmen. Op smaak brengen met zout en peper. Koriander grof hakken en helft door yoghurtkip scheppen. Sperziebonen afgieten. Couscous in vier diepe borden scheppen en kip met yoghurtsaus erover verdelen. Sperziebonen ernaast scheppen. Rest van koriander erover strooien.
Wijnadvies
Lichte, frisse, fruitige witte wijnen
Wijnadvies
Lichte, frisse, fruitige witte wijnen
toineke zegt: