KookJij

Indiase visschotel

Ik wilde eens een pittige vis, nou met dit recept is het gelukt. Ik zou zeggen maak het eens en laat weten wat je er van vindt.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 2 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Vis
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Indiase visschotel te bereiden

  1. Roodbaarsfilet in brede repen snijden, de krabsticks in de lengte halveren.
  2. De roodbaarsfilet,krab en garnalen in een kom leggen en met citoensap besprenkelen.
  3. Meng 1 theel. chilipoeder,gemalen koriander ,komijn, zout en 1 eetl. maizena of bloem doorelkaar en schud dit door het vismengsel.
  4. Kook de bloemkoolroosjes en de boontjes 3 min. in kokend water en spoel af met koud water, laat goed uitlekken.
  5. Verhit 2 eetl. olijfolie in de wok en fruit de sjalotjes lichtbruin,doe er de bloemkoolroosjes, bonen,prei,gemberwortel, rode peper, 1 theel. zout en 1 theel. chilipoeder toe en roerbak dit geheel zo'n 5 min. Haal het uit de pan en houd het warm.
  6. Doe in dezelfde wok nog eens 2 eetl. olijfolie verhitten(niet verbranden) en roerbak het vismengsel in 3-4 min. goudbruin en gaar. 
  7. Schep het vismengsel op een voorverwarmde schaal en leg er de warm gehouden groenten omheen. Hou je ervan strooi er dan de gehakte koriander over.(hou je er niet van doe het niet)
  8. Gebakken rijst: 75 gram rijst koken en af laten koelen
  9. Scheut olijfolie in een kleine wok verhitten en bak daarin een eetlepel garam masala lekker kruidig met een half in dunne ringetjes gesneden rood pepertje, doe er de afgekoelde rijst bij en bak dit lekker op.

Mijn kookverhaal (Els Meeuwsen)

Ik heb er de gebakken rijst bijgedaan, en voor de liefhebber een turks brood.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst