Als ik zwarte olijven gebruik neem ik altijd de zongerijpte Taggia olijven. Dat zijn echte zwarte olijven, veel zgn. zwarte
olijven zijn geverfde groene olijven, je ziet het aan de kleur die diep zwart is. Denk aan het weken van de bonen één dag tevoren
Recept
« Terug naar recepten
Toscaanse witte bonen met verse tonijnfilet
PT30M
Toscaanse witte bonen met verse tonijnfilet
De Toscaanse witte bonen zijn gemaakt van gedroogde bonen met veel olijfolie. Kost wat meer tijd, maar veel lekkerder. De combinatie met de verse tonijn is heerlijk. Voor ons een blijvertje. !
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Toscaanse witte bonen met verse tonijnfilet te bereiden
- Was de witte bonen en zet ze in rijkelijk veel water ieen dag tevoren n de week.
- Pel en snipper de knoflook en de sjalotjes. Snij de gedroogde tomaten in kleine reepjes.
- Kook de witte bonen in het weekwater samen met een eetlepel olie, het laurierblad en de takjes rozemarijn tot de bonen gaar zijn (ongeveer 45 - 60 minuten afhankelijk van de versheid van de bonen). Voeg geen zout toe, want dan duurt het garen van de bonen langer). Giet de bonen af.
- Verhit in een wok of hapjespan 4 eetlepels olijfolie. Bak hierin de sjalotjes en de knoflook glazig. Voeg de uitgelekte witte bonen en 2/3 van de stukjes gedroogde tomaten toe. Maak op smaak met versgemalen zwarte peper, zeezout en balsamicoazijn. Voeg eventueel nog wat olijfolie toe (naar smaak).
- Verhit de 2 eetlepels olie in een koekenpan.
- Bak hierin de tonijn snel rondom bruin (elke kant plm. 2 minuten afhankelijk van de dikte). De tonijn moet van binnen nog rosé zijn anders wordt de tonijn droog.
- Garneer de tonijn met de rest van de gedroogde tomaatjes en de olijven.