Recept
« Terug naar recepten
Kipburgers met appel, ui en spek en een salade van tomaatjes en spinazie
PT20M
Kipburgers met appel, ui en spek en een salade van tomaatjes en spinazie
Een heerlijk kipburgers met appel, ui en spek en een salade van tomaatjes en spinazie recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Yunomi
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kipburgers met appel, ui en spek en een salade van tomaatjes en spinazie te bereiden
Verwarm de gril voor. Meng het kip met het zout en de helft van de pesto met zongedroogde tomaatjes Maak 4 burgers. Zet de kipburgers tot gebruik in de koelkast.
Schil de appels. Haal het klokhuis eruit en snijd elke appel in 4 partjes. Pel de ui. Snijd vier dunne ringen van de uien en hak de rest fijn. Was en halveer de cherrytomaatjes. Was en droog de spinazie Voeg 4 eetlepels koud water toe aan de rest van de pesto met zongedroogde tomaatjes. Snijd de broodjes open.
Bestrijk de burgers en het spek licht met Solo Vloeibaar en gril (of bak) 3 minuten. Draai ze om, bestrijk ze opnieuw licht met vloeibare margarine en gril (of bak) nog eens 3 minuten.
Laat in de tussentijd een grote pan op hoog vuur heet worden. Spuit eerst de Solo Vloeibaar Light in de pan en wacht totdat de margarine begint te bruisen. Voeg als de margarine bijna niet meer bruist de appelpartjes met de uien ernaast in de pan. Bak ze 2 minuten aan elke kant.
Toast de broodjes onder de gril of in een broodrooster. Doe de broodjes op 4 borden. Leg er een paar blaadjes spinazie op. Besprenkel met een beetje van de verdunde pesto met de zongedroogde tomaatjes en doe dan de burgers, bacon en gebakken ui erbovenop. Meng de rest van de spinazie met de cherrytomaatjes, de gesnipperde ui en de verdunde pesto. Serveer apart erbij.
Schil de appels. Haal het klokhuis eruit en snijd elke appel in 4 partjes. Pel de ui. Snijd vier dunne ringen van de uien en hak de rest fijn. Was en halveer de cherrytomaatjes. Was en droog de spinazie Voeg 4 eetlepels koud water toe aan de rest van de pesto met zongedroogde tomaatjes. Snijd de broodjes open.
Bestrijk de burgers en het spek licht met Solo Vloeibaar en gril (of bak) 3 minuten. Draai ze om, bestrijk ze opnieuw licht met vloeibare margarine en gril (of bak) nog eens 3 minuten.
Laat in de tussentijd een grote pan op hoog vuur heet worden. Spuit eerst de Solo Vloeibaar Light in de pan en wacht totdat de margarine begint te bruisen. Voeg als de margarine bijna niet meer bruist de appelpartjes met de uien ernaast in de pan. Bak ze 2 minuten aan elke kant.
Toast de broodjes onder de gril of in een broodrooster. Doe de broodjes op 4 borden. Leg er een paar blaadjes spinazie op. Besprenkel met een beetje van de verdunde pesto met de zongedroogde tomaatjes en doe dan de burgers, bacon en gebakken ui erbovenop. Meng de rest van de spinazie met de cherrytomaatjes, de gesnipperde ui en de verdunde pesto. Serveer apart erbij.