KookJij

Couscous met een frisse salade en varkensoester

Couscous is een zeer populair gerecht in Noord-Afrika. Couscous wordt gemaakt van grof gemalen gries van durumtarwe.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke, Elmo & Blondy
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Couscous met een frisse salade en varkensoester te bereiden

  1. Couscous bereiden zoals vermeld staat op de verpakking inplaats van water heb ik vleesbouillon gebruikt. Ajuin in fijne ringen snijden, wortel zeer fijn snijden stoof deze samen aan in een beetje olie van de tomaatjes voeg deze eveneens toe met de rozijnen. Roer dit alles onder de gezwelde couscous doe deze ingredienten in een uisteekvorm. Varkensoester aanbakken, kruiden in een beetje boter haal uit de pan. Vervolgens de partjes appel, rozijnen en de zongedroogde tomaatjes toevoegen in de pan giet de appelsiensap over deze ingredienten en laat even sudderen terwijl men het vlees terug in deze pan opwarmt. Indien nodig de saus een beetje bijbinden. Serveer alles zeer warm op bord met een frisse salade naar keuze.

Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)

Klik op foto om te vergroten. Recept uit de doos van onze sloebers maart 2015

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst