Recept
« Terug naar recepten
Dagschotel: eendenborst met gewokte groenten en zoete aardappelblokjes opgebakken
PT30M
Dagschotel: eendenborst met gewokte groenten en zoete aardappelblokjes opgebakken
Voor pasen een dagschotel niet veel werk en vlug klaar.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke, Elmo & Blondy
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Dagschotel: eendenborst met gewokte groenten en zoete aardappelblokjes opgebakken te bereiden
- Zoete aardappel schillen en in blokjes snijden deze bruin gekruid met peper en himalaya zout bruin aanbakken.
- Venkel in blokjes snijden, wortel in reepjes snijden de ajuin halveren en in ringen snijden. Wok deze groenten samen met de sojascheuten en tomaatjes goed gekruid aan in de olie van de tomaatjes.
- Snij de velkant van de eendenborst ruitvormig in met een scherp mes. Bak het het vlees aan de velkant goed gekruid aan +/- 4min, geen vetstoffen nodig draai het vlees om en bak nogmaals een 4tal min. Laat het vlees even rusten in alluminiumfolie.
- Serveer deze feestelijke dagschotel zeer warm.
Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)
Klik op foto om te vergroten.