KookJij

Dagschotel: eendenborst met gewokte groenten en zoete aardappelblokjes opgebakken

Voor pasen een dagschotel niet veel werk en vlug klaar.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Dagschotel
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke, Elmo & Blondy
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Dagschotel: eendenborst met gewokte groenten en zoete aardappelblokjes opgebakken te bereiden

  1. Zoete aardappel schillen en in blokjes snijden deze bruin gekruid met peper en himalaya zout bruin aanbakken.
  2. Venkel in blokjes snijden, wortel in reepjes snijden de ajuin halveren en in ringen snijden. Wok deze groenten samen met de sojascheuten en tomaatjes goed gekruid aan in de olie van de tomaatjes.
  3. Snij de velkant van de eendenborst ruitvormig in met een scherp mes. Bak het het vlees aan de velkant goed gekruid aan +/- 4min, geen vetstoffen nodig draai het vlees om en bak nogmaals een 4tal min. Laat het vlees even rusten in alluminiumfolie.
  4. Serveer deze feestelijke dagschotel zeer warm.

Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)

Klik op foto om te vergroten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst