Recept
« Terug naar recepten
Lente salade met mosselen en grijs garnalen
PT20M
Lente salade met mosselen en grijs garnalen
Een heerlijk lente salade met mosselen en grijs garnalen recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke & Elmo
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Lente salade met mosselen en grijs garnalen te bereiden
Mosselen grondig wassen, een vijf min. opkoken met groenten en kruiden die je in huis hebt.
Laat afkoelen en verwijder de mossel uit de schelp, hou enkele schelpen aan de kant voor afgarnering.
Wentel de mosselen in bloem en kruid met peper en currypoeder, bak deze kort aan in boter.
Tomaat in schijven snijden.
Ajuin in fijne ringen snijden.
Venkel in fijne reepjes snijden.
Wortel in fijne reepjes snijden.
IJsberg in fijne stukken snijden.
Verdeel de groenten op bord serveer de mosselen en grijs garnalen erover.
Voor de saus: Mayonaise, mierikswortel, kruiden, peterselie en porto goed mengen.
Serveer deze saus bij de salade.
Laat afkoelen en verwijder de mossel uit de schelp, hou enkele schelpen aan de kant voor afgarnering.
Wentel de mosselen in bloem en kruid met peper en currypoeder, bak deze kort aan in boter.
Tomaat in schijven snijden.
Ajuin in fijne ringen snijden.
Venkel in fijne reepjes snijden.
Wortel in fijne reepjes snijden.
IJsberg in fijne stukken snijden.
Verdeel de groenten op bord serveer de mosselen en grijs garnalen erover.
Voor de saus: Mayonaise, mierikswortel, kruiden, peterselie en porto goed mengen.
Serveer deze saus bij de salade.
Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)
Klik op foto om te vergroten.
Anna Koudys zegt: