Recept
« Terug naar recepten
Dagschotel: varkenshaasje in een zomers tintje
PT40M
Dagschotel: varkenshaasje in een zomers tintje
Een heerlijke dagschotel van fijn zacht varkensvlees met koude cruditeiten. Uiteraard kan je er warme groenten en aardappelen bij presenteren.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke, Elmo & Blondy
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Dagschotel: varkenshaasje in een zomers tintje te bereiden
- Aardappelbereiding: aardappelen in blokjes snijden en beetgaar koken met een scheutje azijn. Laten afkoelen.
Boontjes en bloemkool beetgaar koken deze indien nodig iets fijner snijden. Laten afkoelen.
Tomaat in blokjes snijden.
Ajuin in blokjes snijden.
Eike fijn hakken.
Mayonaise mengen met de porto en kruiden.
Aardappelen met het eike en de groenten samen onder de mayonaise mengen. - Groentenbereiding: bloemkool in kleine roosjes verdelen kook deze een 5 tal min in heet water met een beetje zout. Afgieten en onder koud water laten afkoelen.
Boontjes in kleine stukjes snijden en evenzeer in kokend water met zout een 5 tal min koken deze evenzeer laten afkoelen in koud water.
Wortel in brunoise snijden.
Peterselie, bieslook en blaadjes oregano zeer fijn snijden.
Hard gekookt eike zeer fijn hakken.
Maak een dressing van de mayo, mosterd en kruiden voeg de porto, peper en fleur de sel toe.
De groenten samen met het eike mengen onder de dressing. - Varkenshaasje in twee gelijke stukken snijden, bak deze rosé gekruid aan met peper en fleur de sel. Serveer de cruditeiten zeer fris.
Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)
Klik op foto om te vergroten.