Recept
« Terug naar recepten
Kipendijen en Wortelen in Zoet-Zure-Saus
PT165M
Kipendijen en Wortelen in Zoet-Zure-Saus
Een recept uit de oude Sefardisch joodse keuken (Noord-Afrika?)
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
165 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Israël
Keuken:
Joodse
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kipendijen en Wortelen in Zoet-Zure-Saus te bereiden
1).Kippendijen insmeren met een mengsel van zout-peper-kaneel en paprika in olie (2 eetlepels) en een halfuur laten staan.
2).De kippendijen bruin bakken (in 2 eetlepels) en apart zetten.
3).Pan deglaceren met 3 eetlepels sherry en dan de bodem goed schoon roeren met het nog aanwezige vet.
4).De rest van de olie er bij doen (2 eetlepels) en daarin (oude olie-sherry-nieuwe olie) de uien, knoflook en wortels aanfruiten. Roeren om aanbakken te voorkomen en verwarmen tot uien en wortels zachter aan het worden zijn.
5).Doe er dan bij de gember, de zeste, ketjap, citroensap,
komijn en koriander.
6).Ondertussen de kippenbouillon en honing door elkaar roeren en enigszins verwarmen.
7).Wanneer de aroma's goed loskomen in de pan, de kippenbouillon toevoegen en even goed doorroeren.
8).Nu gaan de kippendijen er weer bij met de velkant boven. Druk ze goed op de wortelmassa in de pan. De bovenkant van de kip moet gelijkliggen met de bovenkant van de rest in de pan!
9).Deksel er op en het geheel in de oven zetten gedurende 1 uur.
2).De kippendijen bruin bakken (in 2 eetlepels) en apart zetten.
3).Pan deglaceren met 3 eetlepels sherry en dan de bodem goed schoon roeren met het nog aanwezige vet.
4).De rest van de olie er bij doen (2 eetlepels) en daarin (oude olie-sherry-nieuwe olie) de uien, knoflook en wortels aanfruiten. Roeren om aanbakken te voorkomen en verwarmen tot uien en wortels zachter aan het worden zijn.
5).Doe er dan bij de gember, de zeste, ketjap, citroensap,
komijn en koriander.
6).Ondertussen de kippenbouillon en honing door elkaar roeren en enigszins verwarmen.
7).Wanneer de aroma's goed loskomen in de pan, de kippenbouillon toevoegen en even goed doorroeren.
8).Nu gaan de kippendijen er weer bij met de velkant boven. Druk ze goed op de wortelmassa in de pan. De bovenkant van de kip moet gelijkliggen met de bovenkant van de rest in de pan!
9).Deksel er op en het geheel in de oven zetten gedurende 1 uur.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
DIEN OP : Geef er rijst bij of couscous of eiermie. Verdeel daarover de kippendijen met wortels en strooi dan de blaadjes peterselie en / of koriander er over.