Recept
« Terug naar recepten
Kipfilet in serranoham
PT30M
Kipfilet in serranoham
Een heerlijk kipfilet in serranoham recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kipfilet in serranoham te bereiden
Zet een pan met water met azijn op.
De filets eerst overdwars doormidden snijden en dan pletten.
Na het pletten van de filets, snijd ze tot een vierkant.
Doe de afsnijdsels samen met de room en peper en zou in een kom en pureer alles met een staafmixer.
Leg op elke 2 plakken ham een stuk kipfilet en bestrijk deze met het roommengsel.
Rol de filets strak op en steek eventueel vast met een prikker.
Bak ze in uitgebruiste boter gaar.
Als de kip bijna gaar is, de gehalveerde kropjes sla kort in wat boter bakken.
De eitjes één voor één pocheren in water met azijn.
Filets in dikke plakken snijden.
De filets eerst overdwars doormidden snijden en dan pletten.
Na het pletten van de filets, snijd ze tot een vierkant.
Doe de afsnijdsels samen met de room en peper en zou in een kom en pureer alles met een staafmixer.
Leg op elke 2 plakken ham een stuk kipfilet en bestrijk deze met het roommengsel.
Rol de filets strak op en steek eventueel vast met een prikker.
Bak ze in uitgebruiste boter gaar.
Als de kip bijna gaar is, de gehalveerde kropjes sla kort in wat boter bakken.
De eitjes één voor één pocheren in water met azijn.
Filets in dikke plakken snijden.
bertal zegt:
Dat klopt, veel succes:);) m.v.g. Bert