Recept
« Terug naar recepten
Macaronischotel met kip en doperwten
PT30M
Macaronischotel met kip en doperwten
Een heerlijk macaronischotel met kip en doperwten recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Els Meeuwsen
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
24kitchen
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Macaronischotel met kip en doperwten te bereiden
Verwarm de oven voor op 170 °C.
Breng twee pannen met water en zout aan de kook voor de macaroni en de wortels.
De macaroni koken:
Kook de macaroni volgens de gebruiksaanwijzing.
De kip en spek bakken:
Snijd de kip in reepjes.
Snijd het spek in stukjes.
Verwarm een pan op hoog vuur en bak het spek circa 2 minuten.
Voeg de kip toe en bak circa 4 minuten mee.
De wortels koken:
Schil en snijd de wortels in plakjes.
Kook de wortel in circa 2 minuten gaar.
De macaronischotel:
Giet de gekookte macaroni af en schep over in een kom.
Voeg de doperwten, kip, spek, geraspte kaas, crème fraîche en wortels toe.
Voeg de eieren toe.
Meng alles goed door elkaar.
Breng op smaak met zout en peper.
Vet een ovenschaal in met olie.
Schep het mengsel in de ovenschaal.
Strooi het paneermeel over de ovenschaal.
Verdeel het klontje boter over het paneermeel.
Bak de ovenschotel circa 12 minuten in de oven.
De salade met jamdressing:
Meng een scheut azijn en olie in een kom.
Voeg de jam toe.
Schenk de yoghurt in de kom.
Meng tot een gladde dressing.
Voeg de gemengde sla toe en meng door elkaar.
bametz-saffrie zegt:
Voor de kinderen is het een lekker gerecht, want ze zijn gek op pasta's. Vind zó jammer dat wij de zender 24-kitchen niet hebben; altijd leuke recepten en weetjes:D