Recept
« Terug naar recepten
Full English dinner
PT45M
Full English dinner
Een Engels ontbijt vind ik ontzettend lekker maar omdat het meestal een
beetje "too much" is eet ik het niet zo vaak. Zo kwam ik op het idee om het
eens een keer als avondeten te bereiden en dan met puree in plaats van
brood. Van de witte bonen in tomatensaus heb ik met verse worst en
champignons een lekker stoofje gemaakt waar ik wat van de typische
Engelse HP saus aan heb toegevoegd voor een beetje extra power. Ik heb
ervan gesmuld en, met alle respect voor de Engelsen en hun heerlijke
ontbijt, vind ik het zelf als avondeten toch ook een erg goed alternatief.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Engeland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Full English dinner te bereiden
- Schil en was de aardappelen en kook ze gaar.
- Snij de worst in schijfjes van ongeveer 1 cm en bak ze rondom bruin in ongeveer 5 minuten.
- Veeg de champignons schoon en snij wat grotere exemplaren doormidden, voeg ze toe aan de worst, bak dit nog ongeveer 5 minuten mee.
- Voeg de HP saus en peper/zout toe en laat alles nog even op een klein pitje sudderen zodat de smaken goed in elkaar kunnen trekken.
- Doe intussen de tomaatjes in een ovenschaal en zet ze in een voorverwarmde oven op 180 graden C.
- Bak de bloedworst aan beide kanten bruin en houd het warm in de oven.
- Bak de bacon om en om en houd het warm in de oven.
- Maak de puree en bak als laatste de eieren.
- Maak de borden op, een voorbeeld kun je op de foto zien.