Recept
« Terug naar recepten
Kipfiletrolletjes in Noilly Pratsaus
PT45M
Kipfiletrolletjes in Noilly Pratsaus
Een heerlijk kipfiletrolletjes in noilly pratsaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kipfiletrolletjes in Noilly Pratsaus te bereiden
Was de spinazie en bewaar per persoon 1 blaadje.
Blancheer de rest, doe in een blender samen met 1 dl room en pureer deze massa.
Breng op smaak met peper en zout en zet warm weg.
Schil de wortelen en snijd er repen/plakjes van ter dikte van 5mm., snijd om de "zoete" kern heen.
Blancheer deze wortelplakjes in water met wat zout beetgaar.
Snijd de rest van de wortelen in stukken en kook gaar in water met zout.
Giet af, voeg een scheut room toe en pureer tot een smeuige massa in de blender.
Breng op smaak met peper en zout en zet warm weg.
Sla de kipfilet tussen huishoudfolie zeer plat, maximaal 1/2 cm dikte, en snijd in 2 gelijke stukken.
Bestrijk ze aan een kant met mosterd en bedek met het blaadje spinazie.
Leg hierop het plakje wortel en rol stevig op.
Prik vast met een houten prikker en kruid met peper en zout.
Bak de rolletjes snel bruin in hete boter.
Giet het vet uit de pan en voeg de Noilly Prat bij de rolletjes en laat nog ca 10 min. zachtjes stoven.
Haal het vlees uit de pan, zet warm weg en laat de saus op hoog vuur tot de helft inkoken.
Voeg crème fraiche toe en breng op smaak met peper en zout.
Snijd het vlees in mooie tranches.
UITSERVEREN:
Bedek de helft van de spiegel van een voorverwarmd bord met de spinaziesaus en spuit hierop met kleine spuit een streepje wortelmousse.
Beweeg met een mes door de mousse zodat een mooi figuur ontstaat.
Bedek de andere helft van de bordspiegel met Noilly Pratsaus en leg in het midden van beide sauzen de getrancheerde kipfilet.
Blancheer de rest, doe in een blender samen met 1 dl room en pureer deze massa.
Breng op smaak met peper en zout en zet warm weg.
Schil de wortelen en snijd er repen/plakjes van ter dikte van 5mm., snijd om de "zoete" kern heen.
Blancheer deze wortelplakjes in water met wat zout beetgaar.
Snijd de rest van de wortelen in stukken en kook gaar in water met zout.
Giet af, voeg een scheut room toe en pureer tot een smeuige massa in de blender.
Breng op smaak met peper en zout en zet warm weg.
Sla de kipfilet tussen huishoudfolie zeer plat, maximaal 1/2 cm dikte, en snijd in 2 gelijke stukken.
Bestrijk ze aan een kant met mosterd en bedek met het blaadje spinazie.
Leg hierop het plakje wortel en rol stevig op.
Prik vast met een houten prikker en kruid met peper en zout.
Bak de rolletjes snel bruin in hete boter.
Giet het vet uit de pan en voeg de Noilly Prat bij de rolletjes en laat nog ca 10 min. zachtjes stoven.
Haal het vlees uit de pan, zet warm weg en laat de saus op hoog vuur tot de helft inkoken.
Voeg crème fraiche toe en breng op smaak met peper en zout.
Snijd het vlees in mooie tranches.
UITSERVEREN:
Bedek de helft van de spiegel van een voorverwarmd bord met de spinaziesaus en spuit hierop met kleine spuit een streepje wortelmousse.
Beweeg met een mes door de mousse zodat een mooi figuur ontstaat.
Bedek de andere helft van de bordspiegel met Noilly Pratsaus en leg in het midden van beide sauzen de getrancheerde kipfilet.