Recept
« Terug naar recepten
Tajine: kippenonderbouten goed gekruid vergezeld van groenten
PT120M
Tajine: kippenonderbouten goed gekruid vergezeld van groenten
Deze tajine bereiding is een deel van de bereiding voor bij een pasta gerecht.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
120 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Pasta's
- > Hoofdgerechten - Tajine
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke, Elmo & Blondy
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tajine: kippenonderbouten goed gekruid vergezeld van groenten te bereiden
- Tajine goed opwarmen voeg de boter en olijfolie toe bak de onderbouten even bruin aan. Zet het vuur op de laagste stand besmeer de onderbouten zeer goed met de mosterd. De in kwartjes gesneden tomaat, in blokjes gesneden wortel en bloemkoolroosjes toevoegen. Kruid naar smaak en besprenkel met cognac vervolgens de rucola erover verdelen. Deksel op de tajine laat dit +/- 120 min zachtjes pruttelen. Maak een blanke roux van boter, bloem en melk voeg de kaas toe en meng goed kruid eveneens met de tajine kruiden. Pasta beetgaar koken. Haal het vlees uit de taijne verwijder de beentjes meng het vlees terug onder de groenten. Serveer dit gerecht met de pasta en de kaassaus.
Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)
Klik op foto's om te vergroten.
Anna Koudys zegt: