Ik heb een foto van een ongeplukte kip van het internet geplukt.
Zo weet tenminste iedereen dat een goede kip minstens van een vrije uitloop moet genieten.
Recept
« Terug naar recepten
Kippenbouillon
PT120M
Kippenbouillon
Een heerlijk kippenbouillon recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Willy Delcart
Bereidingstijd:
120 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Vlees
- > Sauzen & dressings - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
njam
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kippenbouillon te bereiden
1. Versnijd de kip in 8 delen, de karkas in 3 stukken. Vraag dat eventueel aan de slager. Boven- en onderbillen, en elke filethelft met de vleugel nogmaals in 2. Deze stukken kan u verder gebruiken in een waterzooi bijvoorbeeld.
2. Was de groenten en de kruiden. Snijd de groenten in grove stukken. Kneus de peperbollen.
3. Kook eerst het karkas in ca 1,5 liter water. Schuim af. Doe er dan de rest van de kip, de groenten en de kruiden bij. Voeg een dikke snuif zout toe (niet te veel).
4. Breng aan de kook. Draai het vuur lager zodra de bouillon begint te koken en laat ongeveer 1,5 uur zachtjes pruttelen. Haal de kip er uit en zeef de bouillon.
5. Laat afkoelen en zet een nachtje in de koelkast. Verwijder de dag nadien het vet.
2. Was de groenten en de kruiden. Snijd de groenten in grove stukken. Kneus de peperbollen.
3. Kook eerst het karkas in ca 1,5 liter water. Schuim af. Doe er dan de rest van de kip, de groenten en de kruiden bij. Voeg een dikke snuif zout toe (niet te veel).
4. Breng aan de kook. Draai het vuur lager zodra de bouillon begint te koken en laat ongeveer 1,5 uur zachtjes pruttelen. Haal de kip er uit en zeef de bouillon.
5. Laat afkoelen en zet een nachtje in de koelkast. Verwijder de dag nadien het vet.