KookJij

Kippenbouillon

Een heerlijk kippenbouillon recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 120 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Onbekend
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kippenbouillon te bereiden

Leg de soepkip in een royale pan, schenk er +/- 2 liter water bij, zodat de kip goed onderstaat.
Breng tegen de kook aan en schep de eerste 5 minuten het schuim van het water af. Voeg dan fijngesneden bleekselderij toe en verder tijm, laulier, krijdnagel, foelie en peterselie.
Laat de bouillon +/- 2 uur zachtjes trekken, maar net niet koken.
Zeef de bouillon, het kipvlees kunt u eventueel als vulling voor de soep gebruiken.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

mia7

mia7 zegt:
Kippensoep is inderdaad goed tegen griep .:)
mia7

mia7 zegt:
Ja, wij scheppen het vet er altijd af. Krijg je een lekker heldere onvette kippensoep, mijn ouders moesten alles vetvrij en liefs zo min mogelijk zout. Dus veel kruiden:)
Maar dit ziet er goed uit hoor? :p
willydelcart

willydelcart zegt:
Bedankt voor de tip. Het probleem is dat niet iedereen te vette dingen verteert. Mijn vrouw en ik zijn al wat op jaren en dan gaat dat ook wat moeilijker.
Maar zoals een chef uit België zo dikwijls zegt: 'koken is geen wiskunde'.
;)
apu

apu zegt:
Ik maak gemiddeld eens per 2 weken een pan kippensoep, met vet en al erin en mijn kinderen en ikzelf zijn al ruim 5 jaar niet meer verkouden geweest, echt ongelogen!:):)
apu

apu zegt:
Lekker recept! Maar vooral van kippebouillon moet je eigenlijk nooit het vet eraf scheppen, dit is namelijk het gezondste deel van een kippenbouillon! (grootmoeders recept tegen verkoudheid:kippensoep) Het zijn juist de vetten die uit het karkas van de kip komen die kippensoep zo gezond maakt!;););)
gerco

gerco zegt:
boullionblokjes heb je niet eens nodig... als je de groenten en de kip lang genoeg laat trekken en als toevoeging een beetje zout gebruikt naar smaak komt het helemaal goed...
Erwin

Erwin zegt:
Het bouillonblokje, kan worden toegevoegd om de smaak te vergroten. Het kan best zijn dat de soepkip net niet voldoende smaak afgeeft, dit kun je oplossen door middel van een blokje
otelli

otelli zegt:
Ik vraag mij af waar al deze ingrediënten voor dienen; U gebruikt immers bouillontabletten?:(
gerco

gerco zegt:
in prencipe maakt het niet echt uit wat voor een selderij je gebruikt... echt handig dat er ook koks op deze site kijken he????:P
gerda

gerda zegt:
mag het ook groene selder zijn. heb geen bleekselder bij de hand
gerco

gerco zegt:
ik vraag me af waarom niet alle ingredienten die je opnoemt in je bereidingswijze staan???
RFA.Princen.van.Houtert

RFA.Princen.van.Houtert zegt:
Deze bouillon ga ik maken ,lijkt mij lekker.:D
bobby

bobby zegt:
Dank je wel, leuk om te horen! Deze bouillon kan je goed als basis voor een soep gebruiken.
brandaris

brandaris zegt:
ja bobby jou recepten zijn super gaaf dat mag ik wel zeggen,bobby.