Recept
« Terug naar recepten
Kippenbouillon
PT120M
Kippenbouillon
Een heerlijk kippenbouillon recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Kippenbouillon te bereiden
Leg de soepkip in een royale pan, schenk er +/- 2 liter water bij, zodat de kip goed onderstaat.
Breng tegen de kook aan en schep de eerste 5 minuten het schuim van het water af. Voeg dan fijngesneden bleekselderij toe en verder tijm, laulier, krijdnagel, foelie en peterselie.
Laat de bouillon +/- 2 uur zachtjes trekken, maar net niet koken.
Zeef de bouillon, het kipvlees kunt u eventueel als vulling voor de soep gebruiken.
Breng tegen de kook aan en schep de eerste 5 minuten het schuim van het water af. Voeg dan fijngesneden bleekselderij toe en verder tijm, laulier, krijdnagel, foelie en peterselie.
Laat de bouillon +/- 2 uur zachtjes trekken, maar net niet koken.
Zeef de bouillon, het kipvlees kunt u eventueel als vulling voor de soep gebruiken.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
mia7 zegt:
Maar dit ziet er goed uit hoor? :p
willydelcart zegt:
Maar zoals een chef uit België zo dikwijls zegt: 'koken is geen wiskunde'.
;)
apu zegt:
apu zegt:
gerco zegt:
Erwin zegt:
otelli zegt:
gerco zegt:
gerco zegt:
bobby zegt:
mia7 zegt: