Ik gebruik altijd biologische of eventueel scharrelkip.
Het vlees hiervan vind ik veel smakelijker en steviger.
Vaak maak ik de bouillon al een dag van te voren, zodat ik op de dag zelf het gelijk kan ontvetten en door kan gaan met de bereiding.
Recept
« Terug naar recepten
Kippensoep: helder, pittig en tikkeltje chinees
PT50M
Kippensoep: helder, pittig en tikkeltje chinees
Een heerlijk kippensoep: helder, pittig en tikkeltje chinees recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Gea Bruining
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
3 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
- > Soepen - met Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
me, myself and I
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kippensoep: helder, pittig en tikkeltje chinees te bereiden
Trek van de kippenbout een bouillon samen met de foelie, zwarte peperkorrels en het laurierblad.
Als het kippenvlees gaar is, dit uit de bouillon halen, in stukjes snijden, afkoelen en in de koelkast bewaren.
De bouillon zeer snel afkoelen; daarna het vet er af scheppen; foelie, peperkorrels en laurierblad verwijderen.
Intussen een omelet bakken van de 2 eieren met een scheutje water en versgemalen zwarte peper en wat zout.
Omelet in smalle reepjes snijden.
De prei in smalle halve ringetjes snijden.
Bouillon verwarmen, knoflook, bouillonblokje en flinke scheut ketjap toevoegen.
Daarna ook de kip toevoegen en even kort door laten koken.
Prei en de reepjes omelet er bij doen en nog 2 minuutjes laten koken.
Proeven en eventueel nog ketjap, zout, peper er bij doen.
Als het kippenvlees gaar is, dit uit de bouillon halen, in stukjes snijden, afkoelen en in de koelkast bewaren.
De bouillon zeer snel afkoelen; daarna het vet er af scheppen; foelie, peperkorrels en laurierblad verwijderen.
Intussen een omelet bakken van de 2 eieren met een scheutje water en versgemalen zwarte peper en wat zout.
Omelet in smalle reepjes snijden.
De prei in smalle halve ringetjes snijden.
Bouillon verwarmen, knoflook, bouillonblokje en flinke scheut ketjap toevoegen.
Daarna ook de kip toevoegen en even kort door laten koken.
Prei en de reepjes omelet er bij doen en nog 2 minuutjes laten koken.
Proeven en eventueel nog ketjap, zout, peper er bij doen.
Mijn kookverhaal (Gea Bruining)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
flavia zegt:
Anna zegt:
Het kippetje dan, he? ;-)
lekkerbekske zegt:
Volgens de Indianen zitten in dat vet juist de beste natuurlijke geneesmiddelen. Als een van hen ziek is, gaat er meteen een scharrelkip in de soeppot, want dat helpt je het vlugste over een griep of kou zonder schade aan te brengen aan je natuurlijke weerstand.
Anna zegt:
En Lekkerbekske; dat zijn toch de lekkerste kippetjes!:D Gelukkig worden wij hier ook steeds bewuster wat betreft het aanschaffen van dierlijk voedsel.
Groetjes,
Anna.
lekkerbekske zegt:
gea zegt: