KookJij

Kippensoep met winterwortel, ei en taugé

Een heerlijk kippensoep met winterwortel, ei en taugé recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 75 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: China
Keuken: Oosterse
Bron: Eigen recept
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kippensoep met winterwortel, ei en taugé te bereiden

Haal het vel van de kippenpoten. Doe de kippenpoten in een pan met water en voeg de kippenbouillon en de pepers hier aan toe. Kook de kippenpoten in ±60 minuten gaar. Maak de winterwortel schoon en snijd deze in dunne reepjes. Klop het ei los en bak het ei aan beide kanten bruin, en laat afkoelen. Als de kip gaar is het vlees van de poten halen en in stukjes snijden. Doe de kip terug in de pan en voeg de winterwortel toe en laat dit ±2 a 3 minuten pruttelen. Voeg dan de taugé en het gebakken ei toe.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Gerrit van Hanja

Gerrit van Hanja zegt:
Ik laat juist het vel er aan zitten, en als de kip gaar is dan verwijder ik het vel.
Aan het vel zit de meeste smaak.
Groet, Gerrit.
Harry Löhr

Harry Löhr zegt:
Afgelopen weekend gewone kippensoep gemaakt. Deze ga ik de volgende keer maken!
Bobbejaan van Elst

Bobbejaan van Elst zegt:
Het lijkt mij erg lekker, ik hou van kippensoep. Binnenkort maar eens maken :-)
Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Hoeveel pepers gebruik je voor dit gerecht, Joyce? En op de foto te zien, zijn deze in ringetjes gesneden?

Groetjes,
Anna.
KookJij.