Recept
« Terug naar recepten
Kippendijen Rendang...
PT40M
Kippendijen Rendang...
Als eens eerder maakte ik deze ajam-rendang-rendang-van-kip van Project
Gezond op basis van kip, maar dit gerecht was vele malen lekkerder
vonden wij. Er zijn 3 redenen om een rendang op basis van kippendij eens
te proberen. Het is goedkoper dan rundvlees, veel sneller klaar en
fluweelachtig mals.
Recept van:
Lidy Berkx
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Gevogelte
- > Hoofdgerechten - Rijst
- > Hoofdgerechten - Ovenschotels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kippendijen Rendang... te bereiden
- Pel de sjalot en snij in grove stukken, schil de gember en snij in stukjes. Was de rode pepers , halveer ze en verwijder de zaadjes en de zaadlijsten. Pel 2 flinke tenen knoflook en snij ze in stukjes.
- Maal een boemboe van de knoflook, sjalot, gember en rode peper en zet even aan de kant.
- Verwarm wat olie in een hapjespan . Bestrooi de kippendijen met peper, zout, koriander en komijnpoeder en bak ze in de olie om en om in enkele minuten goudbruin.
- Voeg de boemboe toe en bak even mee.
- Los het halve bouillonblokje in 125 ml warm water op en voeg dit samen met de kokosmelk toe aan de pan.
- Kneus de serehstengel en voeg toe.
- Leg het deksel op de pan en laat zachtjes 30 minuten sudderen.
- Vis de serehstengel uit de rendang. Los de maizena in wat water of kokosmelk op en maak een papje.
- Bind de saus tot de gewenste dikte.
- Breng fris op smaak met een kneepje limoensap.
- Bestrooi de rendang eventueel met wat ringetjes bosui.
- Serveer met witte rijst en een groente naar keuze.
Mijn kookverhaal (Lidy Berkx)
Gewokte spinazie, sperziebonen, snijbonen, komkommer. Genoeg keus om je rendang van gezonde groente tevoorzien. lekker en rijst.